Avui Dimecres 12 de Febrer del 2014 ha tingut lloc a
l´hotel H10 CASANOVA la presentació oficial de les JORNADES DE LA CUINA
TRADICIONAL CATALANA – LA CUINA A SILS que es duran a terme al RESTAURANT
MEDITERRANI de l´hotel H10 CASANOVA del 12 al 15 de Febrer en horari de 20h30 a
23h.
A la presentació hi han assistit, entre d'altres
personalitats, el Sr. Raimond Blasi,
Regidor de Comerç, Consum i Mercats de l´Ajuntament de Barcelona i el Sr. Jordi
Samaranch, director de l´hotel H10 CASANOVA.
Tant el Sr. Blasi com el Sr. Samaranch han destacat en
les seves intervencions que iniciatives com aquesta posen en valor els plats de
la cuina casolana de Catalunya i ajuden a fer-ne difusió.
Les jornades han estat organitzades conjuntament amb LA
CUINA A SILS, col.lectiu que va néixer amb el propòsit de recuperar i preservar
el ric patrimoni gastronòmic de Sils, municipi amb una reculada tradició
culinària que resta en la memòria de les persones més grans. El col·lectiu,
constituït bàsicament per dones, ha sabut girar els ulls a la història i
recordar què menjaven i com cuinaven els nostres avantpassats tot oferint, amb
el seu coneixement après per tradició oral de generació en generació, una
múltiple i variada gamma de saviesa popular.
Cada nit les cuineres més prestigioses de LA CUINA A SILS
ens delectaran amb un menú bufet degustació consistent en 3 aperitius, 2
primers, 3 plats principals, 2 postres, tot plegat acompanyat amb ví DO Empordà
i cava Brut Perelada, a més de cafès i petits fours.
Tots els plats els serviran les cuineres de LA CUINA A SILS que oferiran
també una detallada explicació de la història i l’elaboració dels plats donant,
així, la possibilitat als assistents de descobrir els secrets de les receptes
tradicionals de plats com ara els fideus a la cassola, la sopa de pagès, les
croquetes d’escudella o el bacallà amb panses i pinyons.