Avui Dijous 11 de Febrer del 2016 ha tingut lloc a
l´hotel H10 CASANOVA la presentació oficial de les JORNADES DE LA CUINA
TRADICIONAL CATALANA – LA CUINA A SILS que es duran a terme al RESTAURANT
MEDITERRANI de l´hotel H10 CASANOVA del 12 al 14 de Febrer.
A la presentació hi han assistit, entre d'altres
personalitats, el director general d´Alimentació de la Generalitat de Catalunya
el Sr. Antoni Díaz Vendrell, el director de l´hotel H10 CASANOVA el Sr. David
Torres i el Sr. Xicu Anoro ànima i
responsable del col·lectiu.
Les jornades han estat organitzades conjuntament amb LA
CUINA A SILS, col·lectiu que va néixer amb el propòsit de recuperar i preservar
el ric patrimoni gastronòmic de Sils, municipi amb una reculada tradició
culinària que resta en la memòria de les persones més grans. El col·lectiu,
constituït bàsicament per dones, ha sabut girar els ulls a la història i
recordar què menjaven i com cuinaven els nostres avantpassats tot oferint, amb
el seu coneixement après per tradició oral de generació en generació, una
múltiple i variada gamma de saviesa popular.
Cada nit les cuineres més prestigioses de LA CUINA A
SILS, amb en Xicu Anoro al capdavant, ens delectaran amb un menú bufet
degustació consistent en 3 aperitius, 2 primers, 3 plats principals, 2 postres,
tot plegat acompanyat amb ví DO Empordà i cava Brut Perelada, a més de cafès i
petits fours.
Tots els plats els serviran les cuineres de LA CUINA A
SILS que oferiran també una detallada explicació de la història i l'elaboració
dels plats donant, així, la possibilitat als assistents de descobrir els
secrets de les receptes tradicionals de plats com ara els fideus a la cassola,
la sopa de pagès, les croquetes d'escudella o el bacallà amb panses i pinyons.
En definitiva, una ocasió única per gaudir de l´autèntica
cuina catalana, feta amb ingredients de primeríssima qualitat i elaborada amb
tota la cura i dedicació que aquests plats es mereixen.