Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 18 de juliol del 2023

CONCURS CIUTAT DE BARCELONA I DE CATALUNYA DE PINTXOS I TAPES

 


Aquest dilluns 17 de juliol a tingut lloc a Llotja de Mar el primer Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes. 24 candidats s’han disputat el pas a la competició d’on han sortit els tres classificats que representaran Catalunya a la final del Concurs Nacional de Valladolid el novembre vinent.

 

La tapa guanyadora del concurs ha estat Delícia de sípia, del lounge bar de l’hotel Upper Diagonal, inclou entre els seus ingredients maionesa de shichimi, mango, tàrtar de gamba i sal de tonyina.

 

El Salsa Street Food ha quedat segon amb la croqueta de cochinita pibil i el Can Culleres ha obtingut el tercer lloc amb el peu amb bola, tots ells escollits  en una competició que ha durat més de quatre hores. El primer classificat rep 1.500 euros; el segon, 1.000 euros i el tercer, 500 euros i un guardó artístic respectivament.

També s’han entregat tres accèssits:

Merendero de la Mari: viaje al Caribe(com a tapa més creativa), Hiu Restaurant: mar i muntanya d’espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar(com la més sostenible), Alba Granados: esqueixada de bacallà amb mousse de mongeta de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba envinagrada i pols d’oliva negra(com la més tradicional).

 

El jurat, presidit pel xef Carles Abellan (Tapas 24) i format per Luis Cepeda (organitzador del Concurs Nacional de Valladolid), Phillipe Regol (crític gastronòmic), Carla Peyrón (ex cuinera del restaurant Enigma), Judith Calix (directora de la revista ‘Cuina’), Marta Alguersuari (‘MasterChef 11’) i el xef Manu Núñez (Besta, Batea),

 

Llistat del participants:

 

Safo: tàrtar de remolatxa

Merendero de la Mari: viaje al Caribe

Tejada Mar Barcelona: briox en mar i muntanya

Salsa Street Food: croqueta de cochinita pibil

La Tasqueta de Blai: xai, maracujà i blat

Chao Pescao SeaFood: del mar al paladar

Club F: essència de la russa

Central Park: salmó apassionat, tapa de txaca amb salmó

Red Fish Barcelona: deconstrucció de paella

La Esquinita de Blai: seitó dormint en arròs

Num3ric: fals coulant

Alba Granados: esqueixada de bacallà amb mousse de mongeta de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba envinagrada i pols d’oliva negra

Bar Lorenzo: el toro i la navalla

Gelpifish: gilda de gamba thai

Hiu Restaurant: mar i muntanya d’espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar

Upper Diagonal: delícia de sèpia amb maionesa de shimchi i mango, tàrtar de gambes i sal de tonyina

Mordisco: aletes de pollastre

VIArestaurant: la mar de fresca

El Rincón de Galvany: “el cabró”, ceba caramelitzada, llom i formatge

Echegaray: coca de Folgueroles amb galta de vedella, “manteca colorá” i xampinyons

Little Bar by Casa Lit: little bite

Can Culleres: peu amb bola

El Petit Cafè: caneló de rostit amb beixamel densa trufada i ceps

Nomo Gràcia: bombeta de Nomo

 

Les 24 tapes es podran degustar fins al 23 de juliol en cadascun dels establiments participants, al preu de 4,5 euros amb cervesa inclosa.