El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona,
Fernando Brea, i el secretari general d’Emigració de la Xunta de Galícia,
Antonio Rodríguez han inaugurat avui Dijous
29 de maig la mostra “Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i
cultural" que es podrà visitar al Moll de la Fusta fins al proper Diumenge
1 de juny.
Amb la voluntat de potenciar les interrelacions entre
Galícia i Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia amb la col·laboració
de l’emblemàtic Centre Gallec de Barcelona així com de la resta de centres
culturals d’arrels gallegues arreu del territori han posat en marxa aquesta
mostra que forma part de la iniciativa Galícia, Pòrtic Universal. La mostra
oferirà una aula de tast professional amb un ampli programa de degustacions
d’un maridatge de productes de qualitat, una exposició d’artesania gallega,
demostracions d’activitats artesanals, àrees d’informació turística i actuacions
de grups musicals.
El projecte Gustum serà l’encarregat de la mostra
agroalimentària catalana amb un total de 57 productors artesans agroalimentaris
de diferents comarques catalanes. Cada dia haurà una mostra de 15 productors
diferents: vi, oli, cervesa artesana, xocolata, galetes, formatges, embotits,
licors, etc. Durant els 4 dies que dura la mostra es podran degustar els
productes amb compra prèvia de tiquets, el 50 % del valor d’aquests
tiquets seran destinats a menjadors socials (l’altre 50% serà per al
productor), en l’espai també es podran adquirir qualsevol d’aquests productes.
Galícia, Pòrtic Universal és una infraestructura molt
versàtil que inclou una exposició d’artesania gallega, una mostra de productes
alimentaris gallecs amb denominació d’origen, una demostració d’una activitat
artesanal gallega, àrees d’informació de Turgalicia i Xacobeo, una aula
professional de tasts i actuacions de grups musicals. A més, també es vendran
productes de cada consell regulador dels productes agroalimentaris emparats per
denominació d’origen o indicatiu geogràfic protegit que participen en aquesta
iniciativa.