El Consell
Regulador del Cava ha presentat avui en el Palau de la Música de Barcelona el
Cava de Paratge Qualificat, una nova categoria premium que inclourà aquells
caves elaborats amb raïm procedents d'un paratge determinat com excepcional por
les seves condicions climatològiques o geològiques.
Durant l'acte de
presentació, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha
explicat els requisits que han de complir aquests caves, entre ells una edat
mínima de la vinya de 10 anys, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea
i una verema manual. Altres requisits indispensables són el vinificat a la propietat,
un rendiment d'extracció màxima per hectàrea de 48 hectolitres, una
qualificació del vi base, una criança mínima de fermentació en ampolla de 36
mesos i traçabilitat integral des de la vinya fins a la seva comercialització,
entre altres aspectes.
Segons Bonet,
"el Cava de Paratge Qualificat, categoria inclosa en la DO Cava, neix per
situar el cava en la punta de la piràmide qualitativa del vi" i "per
fer justícia a la qualitat" d'aquest espumós, que s'elaborarà en els tipus
'Brut'.
A l'acte de
presentació també han participat experts nacionals i internacionals del sector
del vi com la Master of Wine Lenka Sedlackova; el Millor Sommelier d'Espanya en
Cava, Guillermo Cruz i la prestigiosa sommelier alemanya, Yvonne Heistermann.
L'esdeveniment ha conclòs amb una actuació musical a càrrec del Quartet de corda
de l'Orquestra de Cambra del Penedès.
Pere Bonet, president del Consell Regulador del Cava |
Lenka Sedlackova,Master of wine |
Guillermo Cruz, Sommelier |
Yvonne Heistermann,Sommelier |