L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol
de Mar ha celebrat el seu 50è aniversari. L’any 1966 es va fundar una de les
institucions més arrelades al món de la gastronomia i el turisme de Catalunya.
En la seva trajectòria ha estat guanyadora de la “Placa d’Honor del Turisme de
Catalunya” i de la “Placa de Oro al Mérito Turístico de España”.
En motiu del 50è aniversari, l’Escola ha organitzat
diferents activitats com l’edició del llibre “50 success stories: fifty years
shaping leaders in hospitality” i la celebració del primer concurs “European
Young Chef Award 2016” organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia,
Cultura, Art i Turisme (IGCAT) i l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme
de Sant Pol de Mar; en el marc de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia
2016.
La celebració ha comptat amb la col·laboració de cinc
cuiners, tots ells amb estrelles Michelin; Miquel Aldana (Ravioli de vieira i
cansalada sobre una crema de coliflor i toc de llimona), Ramon Freixa (Sota un
vel d’all negre: bolets, pernil ibèric, llamàntol, rovell d’ou de caserío a
l’olorós), Xavier Pellicer (Llom de tonyina amb xirivia, olives dolces i
Passata), Joan Roca (Ànec a la Royal) i Albert Adrià (“Cheesecake del Tickets”).
Els alumnes de l’Escola han estat els encarregats d’elaborar i servir aquest menú
en l’acte de celebració del 50è aniversari.
L’acte ha estat presidit per la consellera d’ensenyament
de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz i el director general de Turisme
de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono. Han estat presents també cuiners
de reconegut prestigi com Fina Puigdevall (Les Cols), Xavier Pellicer (Céleri),
Romain Fornell (Caelis); Ada Parellada (Semproniana), Isidre Soler (Tram-Tram).
|
Miquel Aldana (Ravioli de vieira i cansalada sobre una crema de coliflor
i toc de llimona) |
|
Ramon Freixa (Sota un vel d’all negre: bolets, pernil ibèric, llamàntol,
rovell d’ou de caserío a l’olorós) |
|
Xavier Pellicer (Llom de tonyina amb xirivia, olives dolces i Passata) |
|
Joan Roca (Ànec a la Royal) |
|
Albert Adrià (“Cheesecake del Tickets”) |