El Palau de Pedralbes va acollir ahir al vespre la III
Nit Gourmet Català tot un esdeveniment del producte gurmet català organitzat
des del 2015 pel Clúster Gourmet de Catalunya, per on van passar centenars de
convidats, entre representants de retail i de la restauració gurmet, així com
compradors i operadors internacionals provinents d’Itàlia, Hong Kong, Austràlia
i el Japó.
L’esdeveniment és tota una oportunitat per mostrar les novetats
dels productes dels socis de Catalonia Gourmet i tenir l’oportunitat de tastar-les,
així com la presentació de nous adherits, com és el cas de l’empresa
barcelonina Vermouth Perucchi, els elaboradors de vermouth més antics de
l’Estat (1876).
Una de les parts més esperades de l’acte cada any és el
lliurament del Premi Gourmet Català de l’Any, així com els Premis a la Trajectòria
Empresarial, al Creixement Empresarial en Innovació i a la
Internacionalització. Enguany, la xef Carme Ruscalleda (7 estrelles Michelin)
ha estat l’escollida per rebre el Premi Gourmet Català de l’Any, guardó que rep
en reconeixement a l’estima i a la promoció del producte català.
D’altra banda, el Premi a la Trajectòria Empresarial el
va recollir Joaquim Trias, de Galetes Trias; el Premi al Creixement Empresarial
en Innovació, Susana García, de Patatas Torres; i el Premi a la
Internacionalització Gerard Bech, de l’empresa de salses dolces i melmelades Can
Bech.
El Clúster Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet va
néixer el 2010 amb la intenció d’aglutinar els principals actors del sector
(elaboradors, distribuïdors, etc.), i com a iniciativa per al creixement i
desenvolupament de l’alimentació de qualitat, un dels motors més importants de
l’economia del nostre país.
Tots els socis del Clúster treballen conjuntament per
identificar els reptes del sector, i desenvolupar estratègies que permetin
afrontar millor aquests desafiaments. És per això, des del seu naixement, el
Clúster està immers en un procés de creixement constant, amb l’objectiu de
posicionar-se com a referent del sector.