El Palau Pedralbes de Barcelona ha acollit aquest
dimecres la celebració de la Nit del Gourmet Català, Organitzada pel Clúster
Gourmet de Catalunya Catalonia Gourmet des del 2015, la IV Nit del Gourmet
Català ha aplegat a productors i elaboradors, empresaris i restauradors, xefs i
personalitats del món de la gastronomia catalana. I és que, l’esdeveniment ja
s’ha consolidat i s’ha convertit en “la gran festa anual del producte gurmet
català”. La gala, presentada pel periodista i actor Quico Novell, ha estat
presidida per la Molt Honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i
Alimentació, Teresa Jordà i Roura.
L’esdeveniment, emmarcat dins del Pla d’Actuació de
Catalonia Gourmet, com ja és habitual, ha servit per a la presentació oficial
de les novetats dels socis de Catalonia Gourmet
La part més esperada de la Nit va ser el lliurament dels
guardons, especialment el Premi Gourmet Català de l’Any que va rebre el
xef Nandu Jubany (1 estrella Michelin). El Premi a la
Trajectòria Empresarial, que reconeix les trajectòries més llargues i
destacades per a la seva contribució dins del sector del producte d’alimentació
de qualitat a Catalunya, ha estat per a Embotits Salgot, que celebra
enguany el seu 90è aniversari. El Premi al Creixement Empresarial en
Innovació, per a La Granja Foods, per a la seva contínua aposta per la
innovació que l’ha portat a un gran augment de la facturació i de la seva
capacitat productiva. I el Premi al Creixement Empresarial
Internacionalització, per a Clos Figueras, per la seva llarga trajectòria
de més de quatre dècades portant els seus vins arreu fins a estar presents en
55 països.
Així mateix, enguany s’han estrenat dues noves
categories: el Premi al Producte Tradicional 2018, que ha rebut Casa
Riera Ordeix per la seva Llonganissa de Vic, ja que mai ha deixat el seu
esperit fundacional, donant a conèixer arreu del món un producte tan arrelat a
la nostra terra; i el Premi al Producte Innovador 2018, que ha recollit
l’equip de la marca Snackissimo, per crear un proposta de snack healthy i
gurmet.