El Palau Pedralbes de Barcelona ha acollit aquest dimarts
la celebració de la Nit del Gourmet Català, Organitzada pel Clúster Gourmet de
Catalunya Catalonia Gourmet des del 2015, la V Nit del Gourmet Català ha
aplegat a mes de 400 productors, elaboradors, empresaris, restauradors, xefs i
personalitats del món de la gastronomia catalana. I és que, l’esdeveniment ja
s’ha consolidat com l’acte referent del sector gourmet català de Barcelona convertint-se
en la seva gran festa anual. La gala, ha estat presentada per la periodista i
comunicadora Carme Gassul.
L’esdeveniment, emmarcat dins del Pla d’Actuació de
Catalonia Gourmet, com ja és habitual, ha servit per a la presentació oficial
de les novetats dels socis de Catalonia Gourmet.
La part més esperada de la Nit ha estat el lliurament
dels guardons, especialment el Premi Gourmet Català de l’Any 2019 que va rebre
el xef Ferran Adrià, per reconèixer la seva gran trajectòria i el seu paper
d'ambaixador de la cuina catalana al món.
El Premi a la Trajectòria Empresarial, que reconeix les
trajectòries més llargues i destacades per a la seva contribució dins del
sector del producte d’alimentació de qualitat a Catalunya, ha estat per a la
família Torres. El Premi al Creixement Empresarial en Innovació, per a La
Granja Foods, per a la seva contínua aposta per la innovació que l’ha portat a
un gran augment de la facturació i de la seva capacitat productiva. I el Premi al
Creixement Empresarial Internacionalització, a la firma barcelonina Delicious
& Sons.