Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 12 de novembre del 2019

FÒRUM GASTRONÒMIC BARCELONA 2019, LA GRAN CITA GASTRONÒMICA




Sota el lema ‘(Re) pensar la gastronomia’, el saló convidarà a reflexionar sobre el moment gastronòmic actual, a realçar el talent independentment del gènere i a impulsar negocis més sostenibles.

Organitzat per Fira de Barcelona a través de la seva societat Alimentaria Exhibitions conjuntament amb Fòrum Gastronòmic, ha superat amb escreix les seves expectatives inicials de participació. Així, ja compta amb prop de 300 firmes expositores -quan les previsions eren d’unes 200- i el 95% de la seva superfície expositiva contractada. D’aquesta manera, es preveu que ocupi un total de 10.000 m2 (6.000 m2 d’espai expositiu i 4.000 m2 destinats a activitats), la totalitat del palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, del 18 al 20 de Novembre.

A l’esdeveniment tindran cabuda tot tipus d’empreses referents en diferents segments d’activitat de la restauració, com Estrella Damm, Tupinamba, Sosa, Balfegó, Guzmán, Friolisa, Barry Callebaut, Complet Hotel, Girbau, Vilajuïga, Cuinats Jotri, Pordamsa, Assolim, Arrom i Disalvi, entre d’altres. Pel que fa a la representació institucional, comptaran amb espais expositius el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, la Xunta de Galicia, la Diputación de la Coruña i la Diputación de Càceres. I a l’Espai Catalunya, una àrea organitzada entre Prodeca, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona, participaran més de 100 petits productors.

D’altra banda, l’àrea Expo Nadal/Sweetfusió aplegarà a prop de 25 empreses de l’àmbit de la pastisseria amb la col·laboració del Gremi de Pastisseria de Barcelona, mentre que l’Espai Vi acollirà una dotzena de cellers i l’Espai Halal impulsarà els negocis enfocats a productes amb certificació Halal.

Tots els professionals podran gaudir de les ponències i demostracions en directe de xefs de referència (tant talents consolidats com emergents).

Entre els xefs de renom arribats d’altres països, destaquen Niko Romito (Reale ***, de Casadonna, Itàlia); Kobe Desramaults (Chambre Séparée *, de Gant, Bèlgica; Dominique Dutour (Gray Jay, de Otawa), Stépahanie Audet (LOV, de Montréal), Rasmus Munk (The Alchemist, de Dinamarca), que donaran a conèixer la seva visió sobre la nova cuina italiana, flamenca, canadenca i danesa.

Pel que fa a l’elenc de cuiners del territori més reconeguts que desenvoluparan showcookings d’autor, estarà format per Paco Pérez (Miramar ** i Enoteca; Jordi Cruz (Àbac ***); Carme Ruscalleda (Sant Pau **, de Tòquio, Japó); Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Disfrutar **); Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres **), Oliver Peña (Enigma *) i Enrique Valentí (Marea Alta), entre altres.

A la sessió ‘L’efervescència de la cuina a Europa’, cinc joves xefs europeus departiran sobre el que es cou als seus establiments: David Andrés (Via Veneto * de Barcelona i Somiatruites d’Igualada); Nadia Sammut (Auberge La Fenière *, d’Aix en Provence, França); William Jorgensen (Gastronomè *, d’Aarhus, Dinamarca) i Francesca Barreca i Marco Boccarelli, (Mazzo, de Roma, Itàlia).

Les prestigioses cuineres María José San Román (Monastrell *, Alacant); Lucía Freitas (A Tafona *, Santiago de Compostel·la); Ada Parellada (Semproniana, Barcelona) i María José Martínez (El Lienzo, València) defensaran que ‘El talent no té gènere’. D’altra banda, la sessió ‘Barcelona: tendències i nous formats en la restauració’ donarà a conèixer les noves propostes d’Artur Martínez (Aürt); Jon Giraldo i Jaime Lieberman (Ovnew); Eugeni de Diego (A Pluma), i Sergi Palacín i Ignacio Ussía (The Alchemix).

Al saló també es desenvoluparan tallers amb tast al voltant de diferents temes: la triperia, conduït per Javier Estévez (La Tasquería *, de Madrid) i Diego Rossi (Trippa, de Milà, Itàlia); restaurants amb horta, amb Oriol Rovira (Els Casals *, de Sagàs, Barcelona) i Javier Olleros (Culler de Pau *, d’O Grove, Pontevedra) i peixos i sostenibilitat, amb Christopher Coutanceau (Christopher Coutanceau **, de la Rochelle, França) i Diego Gallegos (Sollo *, de Fuengirola, Màlaga).

Per posar en valor la cuina dolça tindran lloc demostracions de mestres com René Frank, alma mater de CODA (Berlín); Pol Contreras, responsable de postres d’El Portal del Echaurren **, d’Ezcaray (La Rioja) i Jordi Butron i Xano Saguer, artífexs de l’espai barceloní Essence by Espaisucre, entre molts altres.

El món del vi també serà objecte de reflexió i debat de la mà dels sommeliers Ferran Centelles (corresponsal a Espanya de Jancis Robinson), César Cánovas i Manel Sarasa (Wine is Social), Clara Isamat (Vins Compartits) i Evelyn de las Alas (Ca na Toneta, Mallorca), acompanyats pels xefs Rafa Peña (Gresca) i Joan Arboix amb Andreu Genestra (Andreu Genestra *, Mallorca), entre altres.

L’espai de reflexió FòrumLab –coorganitzat per Cluster Food Service, Fundació Alícia i ElTenedor- oferirà presentacions a càrrec de 35 experts en negoci i gestió, digitalització i sostenibilitat orientada als serveis de restauració. Entre els ponents hi seran el gurú d’Instagram Phil González, els consultors Eva Ballarín i Oskar Garcia, els xefs Sergio i Javier Torres, Victor Quintillà, Xavier Pellicer i Marc Puig-pey, així com representants del món acadèmic, empresarial i agrícola.

A més, dins del saló s’atorgaran els Premis Josep Mercader, el Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic Barcelona, els InnoFòrum, TheBestDessert (organitzat per Espaisucre), el Concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya (una iniciativa del Gremi de Pastisseria de Barcelona), el Millor Sommelier de Catalunya 2019 (impulsat per l’Associació Catalana de Sommeliers), el Nou Plat Favorit dels Catalans 2019 (de la revista Cuina i Grup Sàpiens) i els Asian Culinary Awards (sota l’organització d’Udon).