La plataforma líder per a la indústria alimentària, el foodservice,
la restauració i l'equipament hostaler torna al recinte Gran Via de Fira Barcelona
del 4 al 7 d'abril de 2022. Prop de 3.000 empreses acudeixen a una edició molt
esperada d’Alimentaria i Hostelco per a presentar la seva major oferta i
contribuir a incentivar el negoci i la reactivació de sectors estratègics per a
l'economia espanyola.400 firmes seran internacionals, procedents de 52 països i
ocuparan uns 15.000 m² de superfície expositiva.
Carnis, lactis, productes foodservice, aperitius i
dolços, conserves, aliments ecològics i funcionals, i productes de la dieta
mediterrània per part d'Alimentària; i equips, maquinària i accessoris per a
l'hostaleria, cafè, pastisseria, fleca, pizza i gelateria; parament; i articles
d'interiorisme i decoració, per part d'Hostelco, (el Saló Internacional de
l'Equipament i Maquinària per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats),
són els sectors productius que componen l'oferta d'ambdós salons.
La innovació, la gastronomia i la gestió vinculada a la
sostenibilitat i la responsabilitat social definiran el programa d'activitats
d'ambdós salons, que combinarà els seus continguts clàssics amb experiències i coneixements
sorgits en l'entorn empresarial després de la pandèmia.
A Alimentaria, The Alimentaria Hub serà l'àgora sobre les
tendències i el futur de l'alimentació on més de 200 experts protagonitzaran
congressos, ponències i fast talks que se centraran en innovació;
sostenibilitat; digitalització; nous hàbits en retail; nutrició, salut i
segments en auge, com la proteïna alternativa o el producte halal.
Entre les novetats de The Alimentaria Hub hi ha l'espai
Digital Food Arena, que reunirà a vuit startups cridades a revolucionar el
sector alimentari, escollides en un programa (Food Hospitality Startup
Revolution) impulsat per Alimentaria & Hostelco en el qual han participat
empreses emergents de l'àrea foodtech.
Una de les activitats estrella serà The Experience Live Gastronomy
by Alimentaria & Hostelco que disposarà de sis espais on es desenvoluparan
showcookings, tallers, ponències, presentacions i centrarà el seu programa en
la sostenibilitat. Una trentena de cuiners que sumen més de 35 estrelles
Michelin participaran en aquest espai per a mostrar les seves creacions més
genuïnes i avantguardistes, en un intent d'equilibrar tradició i sostenibilitat
i amb el màxim respecte per les matèries primeres de qualitat i proximitat.
Elena Arzak (Arzak ***), Oriol Castro y Eduard Xatruch (Disfrutar **), Fina
Puigdevall (Les Cols **), Mario Sandoval (Coque **), Raül Balam (Moments **),
Alberto Feruz, (Bonamb** ), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka *), Macarena de Castro
(Maca de Castro *), Nandu Jubany (Can Jubany *), Begoña Rodrigo (La Salita *),
Albert Raurich (Dos palillos *), Pepe Solla (Casa Solla *) i Marcos Morán (Casa
Gerardo *) són només alguns dels grans noms que conformen el programa.