El restaurant Fismuler de Ciutat Vella (Premi
Barcelona Restauració en la categoria de Qualitat Gastronòmica), l’Echegaray (Premi
Barcelona Restauració en la categoria d’Integració en el barri ) del districte
de Sant Martí i Casa Petra de Les Corts (Premi Barcelona Restauració en la
categoria de Local notori o innovador ) han estat els guanyadors dels Premis
Barcelona Restauració 2022, que s’han lliurat aquest vespre en una gala
celebrada a la Fàbrica Moritz amb l’assistència d’unes 200 persones. Aquests
guardons els impulsa l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2017 per difondre
l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. La iniciativa va
per la seva tercera edició després d’haver-la cancel·lat per la pandèmia.
A la gala han estat presents la regidora de Comerç i
Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín i Espuña, i el
tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni.
Així, el restaurant Fismuler ha estat premiat en la
categoria Qualitat Gastronòmica per “oferir una cuina urbana, fresca, sense
complicacions i de molta qualitat per a tots els públics”; l’Echegaray, en la
d’Integració al Barri, per representar “una aposta jove de cuina popular de
fort arrelament al barri gràcies a la compra diària al mercat”, i, finalment,
Casa Petra ha estat premiat en la categoria de Local Notori o Innovador “per
esdevenir un espai polivalent, sorprenent, diferenciador, transversal i
acollidor”, en paraules del jurat.
Enguany s’han entregat quatre premis més dividits en
dues categories noves. Can Culleretes i Ca l’Isidre, ambdós de Ciutat Vella,
han rebut la Menció Honorífica “per la seva contribució excepcional en posar en
valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la
identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de
guia per a futures generacions”, explicaven des del jurat. Per la seva part, El
Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample) han rebut el Premi a la
Sostenibilitat, que guardona les bones pràctiques vinculades als principis de
sostenibilitat i economia circular dels establiments. En el seu cas, per
mostrar “dos exemples clars de com és la nova restauració de Barcelona. Una restauració
amb valors, dedicació i amb compromís amb el barri i amb unes polítiques de
contractació y cura del producte sostenibles”.