Avui Dimecres 18 de Juny al mercat de la Concepció s’ha fet la
presentació de les revetlles d’estiu amb
musclos i cava, i s’ha celebrat la primera de les degustacions populars
d’aquest conegut mol·lusc.
Les musclades d’estiu són festes gastronòmiques freqüents
als pobles mediterranis de pescadors. Se celebren en aquesta època de l’any
perquè coincideixen en el millor moment del musclo català.
Per tercer any consecutiu, Barcelona recupera aquesta
tradició. El Gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna, el Gremi de Peixaters
de Catalunya i l’Associació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre són
els encarregats d’oferir aquest producte.
A cadascun d’aquest mercats s’oferiran més de 150 kg de
musclos, uns 450 kg en total, que suposen unes 4.000 racions. Estan preparats
de manera tradicional amb la salseta de Sant Joan. La degustació va acompanyada
del cava Segura Viudas i disposa de la col·laboració d’alumnes de sala i
professors de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, CETT.
Podeu tastar-ne també, al mercat de Sants i al mercat de
Santa Eulàlia, dijous, 19 de juny, a les 11.30 hores