Avui ha estat inaugurada la Va edició de la fira
gastronòmica Mercat de Mercats que portarà els millors productes i els millors
cuiners del país a Barcelona del 17 al 19 d’octubre.
Durant tres dies, l’Avinguda de la Catedral es convertirà
en un autèntic mercat, amb una quarantena de parades i una aula on grans xefs
cuinaran productes de la terra. S’hi podrà aprendre, comprar i també degustar:
14 bars i restaurants que fan cuina de mercat oferiran les seves millors tapes
i s’hi instal·larà un gran celler on tastar vins i caves de tot el país.
La gran protagonista serà la cuina amb productes de
territori i hi participaran xefs com Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i
Carles Abellan i destacats restaurants de tot Catalunya.
La Va edició de Mercat de Mercats està dedicada a la
cuina dels territoris. Reivindicarà els millors productes catalans però també
farà un tast de la gastronomia de Mèxic, Marroc, Perú i l’Orient Mitjà, entre
altres.
En aquesta edició, 8 dels millors forners de Barcelona se
sumen a Mercat de Mercats i oferiran degustacions, maridatges i venda de pans
de tot tipus.
Una festa gastronòmica que reivindica la cuina dels
territoris i la qualitat de l’oferta dels mercats municipals de la ciutat i que
l’any passat va atraure més de 260.000 visitants.