Avui Dimecres 19
de Febrer del 2015 ha tingut lloc a l´hotel H10 CASANOVA la presentació oficial
de les JORNADES DE LA CUINA TRADICIONAL CATALANA – LA CUINA A SILS que es duran
a terme al RESTAURANT MEDITERRANI de l´hotel H10 CASANOVA del 19 al 21 de Febrer.
A la presentació
hi han assistit, entre d'altres personalitats, la directora dels Serveis
Territorials a Barcelona i Catalunya Central del
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la
Sra. Neus Ferrete i el director de l´hotel H10 CASANOVA.
Les jornades han
estat organitzades conjuntament amb LA CUINA A SILS, col·lectiu que va néixer
amb el propòsit de recuperar i preservar el ric patrimoni gastronòmic de Sils,
municipi amb una reculada tradició culinària que resta en la memòria de les
persones més grans. El col·lectiu, constituït bàsicament per dones, ha sabut girar
els ulls a la història i recordar què menjaven i com cuinaven els nostres
avantpassats tot oferint, amb el seu coneixement après per tradició oral de
generació en generació, una múltiple i variada gamma de saviesa popular.
Cada nit les
cuineres més prestigioses de LA CUINA A SILS, amb en Xicu Anoro al capdavant, ens
delectaran amb un menú bufet degustació consistent en 3 aperitius, 2 primers, 3
plats principals, 2 postres, tot plegat acompanyat amb ví DO Empordà i cava
Brut Perelada, a més de cafès i petits fours.
Tots els plats els
serviran les cuineres de LA CUINA A SILS que oferiran també una detallada
explicació de la història i l'elaboració dels plats donant, així, la
possibilitat als assistents de descobrir els secrets de les receptes
tradicionals de plats com ara els fideus a la cassola, la sopa de pagès, les
croquetes d'escudella o el bacallà amb panses i pinyons.
En definitiva,
una ocasió única per gaudir de l´autèntica cuina catalana, feta amb ingredients
de primeríssima qualitat i elaborada amb tota la cura i dedicació que aquests
plats es mereixen.
|
Sopa de pagès |
|
Fideus a la cassola |
|
Bacallà amb panses i pinyons |
|
Mandonguilles amb sípia |
|
Vedella amb salsafins |
|
Crema catalana |
|
Bunyols casolans |