Avui Dimarts, 10 de febrer, ha tingut lloc al Mercat de
Santa Caterina, la presentació de la 20ª Festa de la Carxofa amb l’assistència
del regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de Mercats de Barcelona, Raimond
Blasi, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i la presidenta de l’Associació de
Restauradors d’Amposta i del Col•lectiu de Cuina de l’arròs, Arantxa Codorniu. Aquest
dia l’Associació de Restauradors d’Amposta han presentat una mostra gastronòmica
de plats cuinats amb carxofa que es podran degustar tant el dia de la festa com
durant tot el mes de març dintre de les Jornades Gastronòmiques dedicades a
aquest producte.
La 20a edició de la Festa de la Carxofa és una trobada
gastronòmica que, sobre la premissa d’utilitzar el producte estrella de l’horta
en la temporada d’hivern al Delta de l’Ebre, proposa als assistents a la cita
tot tipus de receptes cuinades a base de carxofa i les múltiples combinacions
que aquesta permet a la taula.
La festa, un dels aplecs gastronòmics més importants de
les Terres de l’Ebre, tindrà lloc el darrer dissabte del mes de febrer, el dia
28, i dóna el tret de sortida a les Xll Jornades Gastronòmiques de la Carxofa que
organitzen els diversos restaurants de la ciutat durant tot el mes de març.
El Pavelló Firal serà, com ja és costum, el lloc on
s’oferiran les degustacions de plats cuinats amb aquest producte estrella de
l’horta de la mà dels restauradors de la ciutat que combinen l’hortalissa amb
tot tipus de productes com l’arròs, el bacallà, el foie o el pernil.
La Festa de la Carxofa és la cita gastronòmica per excel·lència
de la ciutat d’Amposta i l’objectiu de la jornada és que esdevingui un aparador
no només de l’oferta en restauració sinó també del potencial cultural, turístic
i comercial de la ciutat.