El mercat del Ninot ha donat el tret de sortida a
“Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” avui 21 de juny 2017 a les 11.30 del matí. El
mercat barceloní del carrer Mallorca ha acollit l’obertura oficial de la sisena
edició de la campanya que es prolongarà durant tres dies i se celebrarà a 9
mercats municipals, el dia 22, el Clot, Horta, Lesseps, Sant Martí, i Sants; i
el dia 23,la Concepció, les Corts i la Llibertat.
“Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” convidarà enguany
a més de 10.000 racions de musclos del Delta de l’Ebre, cuinats a la marinera,
i acompanyats d’unes 4.000 copes de cava Segura Viudas.
També hi participa el Campus de Turisme, Hoteleria i
Gastronomia CETT-UB amb professors i alumnes de sala. Mercabarna i l’Associació
de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) també col·laboren amb la iniciativa.
“Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” vol recuperar una
vella tradició gastronòmica mediterrània: les musclades d’estiu. Als pobles
costaner, les revetlles de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume se celebraven amb
bones cassoles de musclos, coincidint en el fet que a l’estiu el mol·lusc
mediterrani es troba ben ple i en el seu millor moment de sabor.
Musclos a la Marinera: Ingredients: 1 bitxo petit, 1 gra d’all, 4 cullerades
soperes d’oli d’oliva, 4 tomàquets madurs, 2 cebes
mitjanes, 3 kg de musclos mediterranis. Preparació. Aixafar
l’all en una paella i deixar-lo daurar a foc lent junt amb un
bitxo petit fi ns que tot plegat quedi ben fregit. Afegir les
cebes ratllades i després els tomàquets, també ratllats.
Mentrestant, posar els musclos nets en una cassola amb
2-3 dits d’aigua, al foc. Tapar la cassola i deixar que es facin
al vapor, durant uns minuts. Un cop oberts, els reservem.
Guardem l’aigua de la cocció i l’afegim al sofregit, sense sal.
Quan el condiment és al seu punt (ni massa espès, ni massa
clar), ho barregem amb els musclos.