Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 7 de juliol del 2017

LA NOVA SEU DE CUATRECASAS GUANYA EL PREMI CATALUNYA CONSTRUCCIÓ 2017


El paisatge mariner del Barcelona Nautic Center va acollir ahir 6 de juliol la cerimònia de lliurament de la 14a edició dels Premis Catalunya Construcció, que va tenir lloc en el marc de la Nit de la Construcció organitzada pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB).A l’acte hi van assistir prop de 500 persones, professionals i empresaris del sector de la construcció.

Els Premis Catalunya Construcció, que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona per 14è any consecutiu, tenen com a objectiu reconèixer l’esforç de professionals i empreses del procés constructiu i premiar les persones que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció. Els Premis compten amb el suport del Consell dels Col·legis d’Aparelladors de Catalunya i d’Arquinfad.

El total de candidatures presentades en aquesta 14a edició ha estat de 92, presentades per equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant els anys 2015 i 2016. Després de fer una primera selecció, el jurat va escollir 21 finalistes en les 5 categories professionals. Per al treball final de grau es van presentar 14 candidatures de les escoles d’arreu de Catalunya, de les quals el jurat n’ha escollit 5 com a finalistes.

Els premis es divideixen en cinc categories professionals dintre de les quals van resultar guardonats:
En la categoria de Direcció d’execució de l’obra, el jurat va premiar Jesús Hernando i Daniel Fernández, de l’empresa GCA Arquitectes, per la construcció de l’Edifici d’oficines ubicat a Diagonal, 191 al districte 22@ de Barcelona, nova seu de la firma d’advocats Cuatrecasas.

En la categoria de Direcció integrada de projecte, el premi ha estat atorgat a David Morros, de Dalmau+Morros Tècnics, per la Reforma i adequació de la Sala Becket, obrador internacional de dramatúrgia, ubicada al barri del Poblenou de Barcelona.

En la categoria d’Intervenció en edificació existent, s’han atorgat dos premis exaequo. El primer se l’han endut Miquel Roldán, Mercè Berenguè i Enric Peña per l’Espai de Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona i el segon ha estat per la reforma de l’església de santa Maria de Vilanova de la Barca.
En la categoria d’Innovació en la construcció el premi ha estat  pel sistema de drenatge d’aigües pluvials al centre comercial The Style Outlets de Viladecans i així mateix el jurat ha concedit una Menció Especial per a Núria Sauleda i Juan José Rosas pel Piloedre: fonament prefabricat, desmuntable i reutilitzable per a estructures lleugeres, un producte que dóna solució a problemes de fonamentació per a les construccions lleugeres i/o provisionals. I ho fa mitjançant una solució que resol de manera “intel·ligent, pràctica i fiable” el procés d’instal·lació, que es fa sense l’ús de maquinària, es pot desmuntar fàcilment i pot ser, fins i tot, reutilitzable.

En la categoria de Coordinació de seguretat i salut, el premi ha estat per Annaïs Soler per la Coordinació de seguretat i salut de la Remodelació del pavelló municipal de la Rambla del Carmel.

En aquesta categoria de Coordinació de seguretat i salut, el jurat ha concedit una Menció Especial per a Antonio García, Cristina Oliva, Angel Garcés i Fulgencio Dávila pel Nou edifici de cristal·lització de sal vacuum per compressió mecànica a Súria.

També es va atorgar el Premi al Treball Final de Grau que es va atorgar a Jordi Rocabert, de l’Escola La Salle pel projecte de Rehabilitació, restauració i canvi d’ús de la zona nord de l’antiga fàbrica Can Balsach de Sabadell. En aquesta categoria el jurat va atorgar una Menció Especial per Rosa Maria Pérez Garcia, de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (UPC) per l’Estudi metodològic dels sistemes SATE per a rehabilitacions energètiques.

També es va lliurar el Premi Especial a la Trajectòria Professional, que en aquesta edició es va concedir a Oriol Bohigas i Guardiola(Barcelona, 1925), arquitecte i urbanista, responsable de la transformació urbanística de Barcelona que va permetre a la ciutat esdevenir seu dels Jocs Olímpics de 1992, dels quals celebrem enguany el 25 aniversari. De la seva llarga trajectòria, el jurat ha volgut destacar, d’una banda, “el seu paper impulsor en la regeneració de l’espai públic i la construcció de la Barcelona del segle XX, a través de la dignificació i integració dels barris en el teixit urbà”. En segon lloc, també valora “la seva tasca a favor de la reforma i modernització de l’ensenyament de l’arquitectura en la seva etapa al capdavant de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona”.