Ahir es va presentar
a l’Hotel NH Collection Barcelona Tower de L’Hospitalet les activitats
que portarà a terme el 2017-2018 l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix
Llobregat (AGT) remarcant una gastronomia de qualitat basada en els productes
de temporada i del Parc Agrari.
L’acte va comptar amb pagesos, productors, institucions
públiques i privades, periodistes, gastrònoms i xefs vinguts d’El Prat de
Llobregat, Gavà, Cornellà, Sant Just Desvern, L’Hospitalet de Llobregat, Molins
de Rei, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi i Barcelona, que
van poder gaudir de la gastronomia de la comarca amb una base de Pota Blava,
pebrots i tomàquets , el millor aparador de l’aposta que fa AGT. Fins a
set xefs de diferents ciutats (Marimorena, El Mirador de Sant Just, La Masia
Sánchez-Casal, El Brot, Major 36, Los Arcos, l’Hotel NH Collection Barcelona
Tower) i dues entitats de caràcter social (Espigoladors i Cuina Justa) va
explicitar a través de l’oferta les possibilitats d’una gastronomia local i de
qualitat basada en el territori.
Óscar Teruelo, president d’AGT va incidir en la
necessitat de preservar el territori del Parc Agrari, que genera un creixement
més sostenible i una millora en la qualitat de vida de la comarca.
L’AGT va deixar clar en l’acte que l’horta del Baix Llobregat
i la seva gastronomia, amb un turisme sostenible, tenen futur a la comarca i la
perifèria de Barcelona, un territori que serà una festa de la mà de l’entitat i
les institucions, patrocinadors, pagesos, restauradors... Les primeres cites de
l’AGT estan a la cantonada! Tapes del Món (7-8 d’octubre), QuintoTapa Pota
Blava (11 d'octubre-1 de novembre), Fira Tapa Sant Vicenç dels Horts (28 i 29
d’octubre, QuintoTapa Cornellà (26 octubre-12 novembre).
L’AGT en el nou inici del curs 2017-2018 vol apostar per noves accions més fortes i més
difusió dels restauradors i productors locals.
Blinis de carabassa del Parc Agrari i gra de fajol amb caviar de llentia Belluga |
Pebrot vermell , pebrot verd i pebrot groc del
Parc Agrari amb sardina maridada , cibulet i germinats.
|
Saltat de volets amb botifarra negra i col del Parc Agrari |