Menja‘t Vilanova, l’Associació de Restauradors de
Vilanova i la Geltrú, presenta la campanya “Arriba la Festa Major. És temps de
gall i Gamba!” del 27 de juliol al 12 d’agost 2018. on un cop mes s’hi reivindicarà,
un gran clàssic de la nostra cuina: el gall de corral amb gamba de Vilanova.
Aquesta és una oportunitat única per assaborir el gall de
corral i la gamba vermella de Vilanova, que són dos dels millors productes i
més representatius de la sínia i de la mar. Des de fa uns anys, aquesta unió
culinària del gall de corral amb la gamba de Vilanova ha estat tot un èxit. No
tenim cap dubte de què aquest any ho tornarà a ser! La cuina és cultura
La cuina és cultura i els plats típics (com els de mar i
muntanya) esdevenen una tradició que Menja’t Vilanova continua tenint ben
present. Som part d'una cultura mediterrània, pròpia, immensament vilanovina,
que junt amb l’arquitectura, les festes, els llibres, les cançons o els
paisatges són els ingredients màgics per omplir-nos d'energia i tenir una vida
plena. Som hereus de tot això i de persones que ens ho han fet viure i estimar,
com l'enyorat Pere Tapias o tots els cuiners i cuineres que han traspassat els
coneixements de generació en generació. Són persones que ens han fet viure amb
intensitat, il·lusió i tendresa el què suposa ser de Vilanova i estimar-se la
cuina de casa.
Els plats de mar i muntanya formen part dels nostres
àpats més festius. Josep Pla, al seu llibre El que hem menjat, reflexiona sobre
un dels plats de mar i muntanya de més èxit a la Costa Brava, la llagosta amb
pollastre.
Tots els professionals dels restaurants que formen part
de Menja’t Vilanova estan compromesos amb les nostres tradicions, i volen fer
servir la seva experiència i coneixements per oferir-nos durant aquest dies el
plat de Festa Major que fomenta la cuina de proximitat i de qualitat de
Vilanova i la Geltrú.
Viure Vilanova és una experiència única i tastar la cuina
local és imprescindible per entendre-ho tot. Aquí, el gall de corral i la gamba
de Vilanova ens explica moltes coses: fer meravelles amb allò que la mar i la
terra ens dona, treure’n tot el suc, compartir-lo… endinsar-se en un nou món.
Amb una història que té les arrels al segle XIII, el
nostre municipi és el lloc ideal per trobar un espai propi amb caràcter, gaudir
del savoir faire del gust tradicional del mar i de l’horta i, també, per
experimentar amb sensacions aportades per les noves tendències culinàries.