La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va lliurar
ahir nit, els Premis d’Enoturisme de Catalunya, en el marc de la celebració de
la 4a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i
Coneixement al Castell del Remei (Lleida). La consellera ha estat acompanyada
pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director general de
Turisme, Octavi Bono; i pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier
Espasa, entre d’altres.
Els objectius d’aquests premis són reconèixer les millors
iniciatives enoturístiques del territori i ser un estímul perquè les empreses
vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte. En
aquest sentit, les empreses premiades contribueixen, amb la seva exemplaritat
professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català
i al posicionament, la innovació i la millora de la qualitat i la
competitivitat nacional i internacional de l'enoturisme.
Enguany, tenint en compte la declaració de 2018 com a Any
del Turisme Cultural per part del Departament d’Empresa i Coneixement, els
Premis d'Enoturisme han valorat de forma particular aquelles iniciatives que
incorporin activitats i serveis relacionats amb el sector cultural.
El jurat ha decidit que els guardonats en aquesta quarta
edició en cada una de les categories són:
Cellers: Abadal (DO Pla de Bages). Per la seva tasca dinamitzadora del
territori, vinculant-se amb la població i empreses locals. Esdevé a més un
celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i
l’enoturisme: recuperació de varietats autòctones (raïm) i projectes com el “vi
de tina” i la “Ruta de les barraques”. A més, es reconeix la seva aposta pel
foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola
natural, cultural i social.
Allotjament i restauració: La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà). Pel
compromís dels 20 restaurants que composen aquest col·lectiu amb el territori i
la població local. L’associació és un exemple de cooperació entre els agents
del territori per promocionar conjuntament els vins i la gastronomia de
qualitat. Amb aquest guardó es reconeix el seu treball per la difusió de la
cuina tradicional del Baix Empordà, elaborada i maridada amb productes
gastronòmics i enològics de proximitat.
Experiències i innovació: Sapienstravel-Viemocions. Per esdevenir una de
les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb
activitats singulars i exclusives en diferents territoris vitivinícoles del
territori. El jurat ha valorat especialment la seva aposta 360 graus per
fomentar la cultura del vi mitjançant experiències enoculturals que posen en
valor el patrimoni artístic, històric i cultural existent. També destaca la
seva aportació a l’estructuració de producte i posada a l’abast del mercat, amb
estreta col·laboració amb el territori i els ens de gestió enoturística.
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va lliurar
ahir nit, els Premis d’Enoturisme de Catalunya, en el marc de la celebració de
la 4a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i
Coneixement al Castell del Remei (Lleida). La consellera ha estat acompanyada
pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director general de
Turisme, Octavi Bono; i pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier
Espasa, entre d’altres.
Els objectius d’aquests premis són reconèixer les millors
iniciatives enoturístiques del territori i ser un estímul perquè les empreses
vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte. En
aquest sentit, les empreses premiades contribueixen, amb la seva exemplaritat
professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català
i al posicionament, la innovació i la millora de la qualitat i la
competitivitat nacional i internacional de l'enoturisme.
Enguany, tenint en compte la declaració de 2018 com a Any
del Turisme Cultural per part del Departament d’Empresa i Coneixement, els
Premis d'Enoturisme han valorat de forma particular aquelles iniciatives que
incorporin activitats i serveis relacionats amb el sector cultural.
El jurat ha decidit que els guardonats en aquesta quarta
edició en cada una de les categories són:
Cellers: Abadal (DO Pla de Bages). Per la seva tasca dinamitzadora del
territori, vinculant-se amb la població i empreses locals. Esdevé a més un
celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i
l’enoturisme: recuperació de varietats autòctones (raïm) i projectes com el “vi
de tina” i la “Ruta de les barraques”. A més, es reconeix la seva aposta pel
foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola
natural, cultural i social.
Allotjament i restauració: La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà). Pel
compromís dels 20 restaurants que composen aquest col·lectiu amb el territori i
la població local. L’associació és un exemple de cooperació entre els agents
del territori per promocionar conjuntament els vins i la gastronomia de
qualitat. Amb aquest guardó es reconeix el seu treball per la difusió de la
cuina tradicional del Baix Empordà, elaborada i maridada amb productes
gastronòmics i enològics de proximitat.
Experiències i innovació: Sapienstravel-Viemocions. Per esdevenir una de
les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb
activitats singulars i exclusives en diferents territoris vitivinícoles del
territori. El jurat ha valorat especialment la seva aposta 360 graus per
fomentar la cultura del vi mitjançant experiències enoculturals que posen en
valor el patrimoni artístic, històric i cultural existent. També destaca la
seva aportació a l’estructuració de producte i posada a l’abast del mercat, amb
estreta col·laboració amb el territori i els ens de gestió enoturística.