Ahir dilluns es varen entregar els premis de la segona
edició de Barcelona Restauració a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. L’Ajuntament
de Barcelona va crear el 2018 aquests guardons per reconèixer i posar en valor
la restauració dels barris i el prestigi que ja tenen en el seu entorn arribi
al conjunt de la ciutat
En la categoria Qualitat gastronòmica: ampli recorregut
gastronòmic avalat pels clients del barri, veïns i les seves diverses
associacions va ser per “Granja Elena” del districte de Sants-Montjuïc.
En la categoria Integració en el barri: identificació del
restaurant amb les particularitats de l’entorn i el territori va ser per “El
Tomás de Sarrià” del districte de Sarrià-Sant Gervasi.
En la categoria Local notori o innovador: local singular
pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica. Establiment notori per la
seva originalitat va ser per “En Ville” del districte de Ciutat Vella.
Enguany els premis incorporen una nova categoria, la de
“Reconeixement especial” que ha recaigut al restaurant “Can Recasens” del
districte de Sant Martí per la seva trajectòria de 113 anys i la seva aportació
a la gastronomia del barri del Poble Sec.
El jurat que ha decidit els tres establiments guanyadors
ha estat presidit per l’ Im. Sr. Agustí Colom Cabau, regidor de Turisme, Comerç
i Mercats; i ha estat format pel gerent de l’Institut Municipal de Mercats de
Barcelona, Màxim López; el president del Gremi de Restauració de Barcelona,
Pere Chías; la consultora independent, Eva Ballarín; la secretària portaveu de
la Junta de paradistes del Mercat Vall d’Hebron, Nuria Pedro; la directora
general de Barcelona Centre de Disseny, Isabel Roig; el president de Barcelona
Restaurants Sostenibles, Sergio Gil; i la representant dels paradistes del
Mercat de la Concepció, Yolanda Casternado.