Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 26 d’abril del 2023

BARCELONA ESTRENA LA RUTA DELS BUNYOLS DE BACALLÀ



Impulsada pel Gremi de Bacallaners de Catalunya i Bacallà d’Islàndia, amb la col·laboració d’Olis Bargalló i RestauraPlus i el suport de Mercats Municipals de Barcelona, La Ruta dels Bunyols de Bacallà ofereix la possibilitat de recórrer 22 establiments culinaris on es podrà tastar una tapa de bunyols de bacallà + una beguda per només 6 euros. La Ruta proposa establiments de tota la vida i també molt actuals, bars, tavernes i restaurants on els seus cuiners i cuineres estimen el bon producte i mantenen i conserven la cuina tradicional, ja sigui com sempre s’ha fet, o amb una mirada més actualitzada. Des de la Barra Perelló, a Can Culleres, des de la Bodega Molina al Quillo Bar, a la Casa de Tapas Cañota, passant pel Senyor Vermut, Bar Muy Buenas, o la Bodega de Rafel, entre molts altres, establiments que ens donaran aquests dies una suculenta excusa per a demanar els bunyols de bacallà.

 Però La Ruta dels Bunyols de Bacallà és molt més que una ruta de bars, tavernes i restaurants. També inclou bacallaneries agremiades al Gremi de Bacallaneres de Catalunya i ubicades en els emblemàtics Mercats Municipals de Barcelona, com ara les populars Bacalalo, Bacallà Masana, o la Bacallaneria Perelló, al Mercat del Ninot; Bacallà Tarrès, al Mercat de la Llibertat; o la Pesca Salada Rosa Marina, a Santa Caterina, Glòria Vila al Mercat de la Mercè entre altres. Establiments que, durant tot l’any ofereixen bunyols de bacallà o pasta de bunyols per a fer a casa, però que durant les setmanes que dura la Ruta, oferiran també una tapa de bunyols de bacallà per a tastar d’una queixalada allà mateix, per només 3 euros (només els dissabtes des del 26 d’abril al 21 de maig).

El bacallà serà encara més protagonista aquests dies. Tres Mercats Municipals de Barcelona (Mercat del Ninot, Mercat de Sant Antoni, Mercat de Sants) impartiran tallers de cuina perquè nens i nenes aprenguin a elaborar bunyols de bacallà i per a que adquireixin hàbits saludables, com ara anar a comparar productes frescos i de temporada als mercats. Es tracta d’una acció emmarcada dins del projecte l’Escola Cuina de Mercat, i que se celebrarà durant diferents dies d’abril i maig (Mercat de Sants 25, 26, 27 abril, i 16, 17 i 18 de maig; Mercat del Ninot 2, 3 i 4 de maig; i Mercat de Sant Antoni 10 i 11 de maig).

 I és què, “el bacallà és un ingredient saludable i molt polivalent a la cuina, per això hem de recordar, més enllà de la Setmana Santa, les seves bondats, i hem de començar a ensenyar tot això des de la infància, als més petits de la casa”, explica Meritxell Siurana, presidenta del Gremi de Bacallaners de Catalunya. De fet, La Ruta dels Bunyols de Bacallà també pretén demostrar que no tots els bunyols “són iguals”, i que a cada llar i a cada cuina professional cada cuiner o cuinera té els seus trucs. Per això, també recorda que per a aconseguir els millors fa falta, sobretot, emprar bona matèria primera, com un bon bacallà curat tradicional d’Islàndia esqueixat, i fregir-los amb un bon oli per a fregits com ara Bargasol o amb un bon oli d’oliva verge extra, com el d’Olis Bargalló.