Impulsada pel Gremi de Bacallaners de Catalunya i Bacallà
d’Islàndia, amb la col·laboració d’Olis Bargalló i RestauraPlus i el suport de
Mercats Municipals de Barcelona, La Ruta dels Bunyols de Bacallà ofereix la
possibilitat de recórrer 22 establiments culinaris on es podrà tastar una tapa
de bunyols de bacallà + una beguda per només 6 euros. La Ruta proposa
establiments de tota la vida i també molt actuals, bars, tavernes i restaurants
on els seus cuiners i cuineres estimen el bon producte i mantenen i conserven
la cuina tradicional, ja sigui com sempre s’ha fet, o amb una mirada més
actualitzada. Des de la Barra Perelló, a Can Culleres, des de la Bodega Molina
al Quillo Bar, a la Casa de Tapas Cañota, passant pel Senyor Vermut, Bar Muy
Buenas, o la Bodega de Rafel, entre molts altres, establiments que ens donaran
aquests dies una suculenta excusa per a demanar els bunyols de bacallà.
Però La Ruta dels
Bunyols de Bacallà és molt més que una ruta de bars, tavernes i restaurants.
També inclou bacallaneries agremiades al Gremi de Bacallaneres de Catalunya i
ubicades en els emblemàtics Mercats Municipals de Barcelona, com ara les
populars Bacalalo, Bacallà Masana, o la Bacallaneria Perelló, al Mercat del
Ninot; Bacallà Tarrès, al Mercat de la Llibertat; o la Pesca Salada Rosa
Marina, a Santa Caterina, Glòria Vila al Mercat de la Mercè entre altres. Establiments
que, durant tot l’any ofereixen bunyols de bacallà o pasta de bunyols per a fer
a casa, però que durant les setmanes que dura la Ruta, oferiran també una tapa
de bunyols de bacallà per a tastar d’una queixalada allà mateix, per només 3
euros (només els dissabtes des del 26 d’abril al 21 de maig).
El bacallà serà encara més protagonista aquests dies.
Tres Mercats Municipals de Barcelona (Mercat del Ninot, Mercat de Sant Antoni,
Mercat de Sants) impartiran tallers de cuina perquè nens i nenes aprenguin a
elaborar bunyols de bacallà i per a que adquireixin hàbits saludables, com ara
anar a comparar productes frescos i de temporada als mercats. Es tracta d’una
acció emmarcada dins del projecte l’Escola Cuina de Mercat, i que se celebrarà
durant diferents dies d’abril i maig (Mercat de Sants 25, 26, 27 abril, i 16,
17 i 18 de maig; Mercat del Ninot 2, 3 i 4 de maig; i Mercat de Sant Antoni 10
i 11 de maig).