ALIMENTARIA |
Alimentaria 2014, que se celebra del 31 de març al 3 de
abril, ocuparà gairebé la totalitat del recinte de Gran Via de Fira de
Barcelona. En aquesta edició, el saló s'ha promocionat arreu el món per tal
d'identificar i atraure principalment compradors de mercats emergents i de
països europeus. En aquest sentit, es preveu una important assistència de
visitants internacionals de més de 140 països i que vinguin més de 600
importadors i distribuïdors clau dels mercats llatinoamericà, nord-americà i
asiàtic que participaran en més de 8.000 trobades de negoci amb expositors.
Alimentaria, la fira de la indústria agroalimentària més
gran d'Espanya i una de les primeres del món, atraurà compradors dels cinc
continents amb l'objectiu que les prop de 3.800 empreses participants
multipliquin les seves oportunitats de negoci i exportació. Mostrarà les
darreres tendències del sector i reforçarà la connexió entre indústria i
gastronomia amb els xefs de l'espai "The Alimentaria Experience" que
sumen 50 estrelles Michelin.
L'emblemàtica fira barcelonina s'estructura en 14 salons
monogràfics: Intervin (vins i espirituosos), Intercarn (productes carnis i
derivats), Olivaria (oli d'oliva i olis vegetals), Interlact, (productes lactis
i els seus derivats), Multiproducto (productes alimentaris en general),
Mundidulce (dolços, galetes i confiteria), Expobebidas (aigües, begudes
refrescants i cerveses), Expoconser (conserves i semiconserves), Interpesca
(productes del mar, aqüicultura i piscifactoria), Congelexpo (productes congelats),
Alimentació Ecològica, Restaurama (alimentació fora de la llar), Pavelló
de les Autonomies, amb les participacions de les diferents comunitats autònomes
i diputacions, i el Pavelló internacional, amb empreses i representacions
institucionals de 50 països.
Alimentaria ha ampliat la seva oferta amb propostes
específiques com la zona Premium, per alta gastronomia i delicatessen; l'espai
"sense Gluten i més" amb productes per a celíacs i solucions per a
altres intoleràncies; "Cocktail & Spirits" on es promocionaran
destil·lats i es realitzaran demostracions de cocteleria i
"Pizza&Pasta Project" dedicat a aquestes especialitats italianes.
La gran novetat d'aquesta edició és "The Alimentaria
Experience", un gran espai d'activitats, que aplegarà uns 50 xefs amb més
de 50 estrelles Michelin. Joan Roca, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Pedro
Subijana, Carme Ruscalleda o Paco Pérez seran alguns dels grans cuiners que
protagonitzaran demostracions culinàries en directe i impartiran tallers
gastronòmics. Igualment, en aquest entorn se celebrarà la final del Concurs
Cuiner de l'Any.
Per altra banda, el certamen inclourà l'espai de tastos
de vins "Vinorum" que enguany presentarà els 50 vins més trencadors
del moment. A més acollirà la Barra d'Olis d'Oliva Gourmet on es podran tastar
més d'un centenar d'olis d'alta gama i l'àrea "Espanya, el país de los 100
formatges", per degustar l'evolució de la formatgeria espanyola en els
darrers 20 anys.
Un altre dels espais importants de la fira és "The
Alimentaria Hub", on, entre les moltes activitats previstes, destaquen el
Congrés Internacional de la Dieta Mediterrània, centrat en la prevenció de
malalties cròniques a partir de l'alimentació saludable; Innoval, una exposició
amb 300 llançaments innovadors; el Foro Nestlé "Creació de Valor
Compartit", que analitzarà el sector alimentari davant els reptes
nutricionals del segle XXI; les trobades d'innovació de la Federació
d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) al voltant del desenvolupament de
productes alimentaris per a persones grans; i la nova iniciativa The Food
Factory, que posarà en contacte start-ups amb Business Angels disposats a
invertir-hi.