Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 25 d’abril del 2014

BARCELONA ES CONVERTEIX EN LA CAPITAL EUROPEA DEL "FES-HO TU MATEIX" AMB EL HANDMADE FESTIVAL




Els aficionats a les manualitats tenen una cita ineludible a Handmade Festival Barcelona, el nou saló de Fira de Barcelona inaugurat avui per l’Alcalde de Barcelona , el Sr. Xavier Trias, i que posiciona la ciutat entre les capitals europees de referència del "Do it Yourself" o "Fes-ho tu mateix". Del 25 al 27 d'abril, més de 150 expositors presentaran les últimes novetats i tècniques d'aquest mercat que està en ple creixement al nostre país. El certamen també comptarà amb nombroses activitats per a tota la família com tallers, classes magistrals, degustacions, concerts i exposicions.

Handmade Festival Barcelona (HMF BCN) mostrarà al Palau 2 i la Plaça de l'Univers del recinte firal de Montjuïc tot tipus de productes, materials i novetats relacionats amb les diferents especialitats de l'àmbit del "Do it Yourself" (DIY en les seves sigles en anglès).

D'altra banda, el públic podrà aprendre a crear complements personals (bufandes o bijuteria) i decoratius; restaurar mobles, experimentar amb noves tècniques d'enquadernació o instal·lar un hort urbà a casa, entre moltes altres activitats i sempre amb l'ajuda d'experts de les diferents tècniques handmade. També s'habilitarà un "Speaker Corner" on expositors i creadors explicaran les seves novetats al públic.

Els visitants també podran adquirir les creacions d'una selecció de 35 artistes i dissenyadors en un mercat ubicat a la Plaça de l'Univers. Aquest espai comptarà també amb un sector específic per a casaments handmade, on una desena d'expositors especialitzats presentaran productes i serveis singulars, com ara invitacions realitzades amb la tècnica del scrap (trossos), pastisseria creativa, photocalls (reportatges fotogràfics ) o pentinats.

França és el país convidat de la primera edició de HMF BCN per la seva llarga trajectòria i tradició en l'ús de les tècniques del DIY. En aquest sentit, destaca la participació d'expositors francesos especialitzats en scrapbooking, així com la presentació de novetats en l'àmbit del bricolatge i la jardineria.

Una de les estrelles del festival és la "Handmade Home - Living DIYsign", una exposició que mostra una casa de 60 m2 amb les seves principals estances (cuina, sala d'estar, habitacions, despatx, terrassa i jardí), que combina el disseny i la funcionalitat de seu mobiliari amb l'originalitat dels seus estilismes a partir de noves disciplines del DIY.

Altres exposicions destacades són una col·lecció de vestits de paper del Museu del Paper de Mollerussa i una de cobrellits cubistes de gran format de patchwork unides per figures geomètriques.


Així mateix, es desenvoluparan més de 100 cursos i tallers de totes les especialitats que reuneix el festival. Així, a l'àrea de cuina xefs de la talla de Jordi Narro o Ada Parellada compartiran les seves receptes i tècniques culinàries entre altres professionals que també explicaran els secrets de l'elaboració de pa, cupcakes o còctels.