Avui dimarts 27 de setembre, la Generalitat i el sector
turístic de Catalunya han celebrat conjuntament el Dia Mundial del Turisme amb professionals
del sector turístic que s’han aplegat al Museu Nacional d’Art de Catalunya per
participar en l’acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2016
i retre un homenatge als cuiners catalans que treballen dia a dia per
posicionar Catalunya i la seva cuina com un referent de qualitat a escala
internacional.
Enguany, amb motiu de l’Any de la Gastronomia i
l’Enoturisme i de la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la
Gastronomia, l’acte també ha estat un reconeixement a tots aquells
professionals que contribueixen a situar la nostra destinació com a referent
gastronòmic internacional.
Els guardons del turisme s’atorguen a aquells projectes
turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya,
oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable i
innovadora.
El Jurat, format pels components del Consell de la Taula
de Turisme, ha determinat que els guardonats al 2016 siguin:
Agustí Bertomeu, en la categoria de "Millor experiència turística”, per
La Musclera l’Avi Agustí, de Sant Carles de la Ràpita.
Patronat de Turisme Costa Brava Girona, en la categoria d’"Innovació".
Barcelona Zero Límits, en la categoria de “Turisme responsable”. Agència de
viatges que té com a objectiu que tothom pugui viatjar i gaudir d’activitats
d’oci sense que les capacitats físiques siguin una barrera.