Amb motiu del 50è aniversari de l’Escola Universitària
d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, s’ha celebrat el primer concurs “European
Young chef Award 2016” organitzat per l'Institut Internacional de
Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT), la Regió Europea de la Plataforma
Gastronòmica i l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar
(EUHT StPol).
El guanyador de l’edició ha estat el jove grec Stamatios
Misomikes amb el plat Salas. En segon lloc ha quedat l’holandès Jan van
Hout i en tercer lloc l’italià Andrei Iosif Micle.
Es tracta d'una de les competicions amb més renom dins
del món de la gastronomia. Hi participen 10 joves cuiners
europeus entre 18 i 28 anys, escollits per un jurat format per reconeguts cuiners i
membres de les institucions col·laboradores. El Premi “European Young chef
Award 2016” té com a objectiu reforçar els vincles entre les regions
europees participants a través de joves xefs professionals, utilitzant la
promoció i innovació culinària amb la cuina tradicional i els productes locals. Les
regions participants són Catalunya, East Lombardy, Galway a l’Oest
d’Irlanda, Aarhus-Central Denmark Region, Riga-Gauja Region, Prekmurje,
Noord-Brabant, Sibiu, Kuopio i South Aegean.
A l’acte han assistit Joan Roca, president del
jurat, Ramon Serra, president de EUHT StPOL, Dr. Jordi Teserras;
coordinador del Cultural Tourism and the Postgrade Course in Cooperation
and International Cultural Management de la Universitat de Barcelona; Dr.
Diane Dodd, presidenta de IGCAT; Dra. Edith Szivas, tresorera de IGCAT i Caroline
Couret, directora de CreativeTourism Network i Barcelona
CreativeTourism program.
“Salas”, plat guanyador |