Aquest any s’ha celebrat la 25a edició de la Fira de
Novembre de Vilanova i la Geltrú on en la seva agenda no hi ha pogut faltar un
munt d’activitats per a aquests dies, totes elles molt variades, amb una gran quantitat
de tallers, espais i activitats per a petits i grans.
Els dies 10, 11 i 12 de novembre Vilanova s’ha omplert de
sabors, aromes, música i riures.
Un dels espais que cal destacar d’aquesta fira es l’Espai
enogastronòmic que es va desenvolupar entre el pati del Castell de la Geltrú on
va tenir lloc la part gastronòmica i a la plaça de l’Assumpció amb la part
enològica on s’hi van aplegar 11 estands, distribuïts entre cellers i
gastronomia. També hi va haver actuacions musicals en un espai únic
singular e incomparable.
El Castell de la Geltrú és un antic castell termenat
construït en estil gòtic entre els segles XII i XV i restaurat en estil
historicista al segle XX. Actualment és la seu de l'Arxiu Comarcal del Garraf.
Es troba dins l'antic nucli de la Geltrú vora l'església parroquial de Santa
Maria de la Geltrú.
En el transcurs d’aquest dies diferents xefs i sommeliers
de Menja’t Vilanova, Temps de Vi, NODE i el Gremi d’Hostaleria ens varen
desvetllar alguns dels seus secrets en els Tallers enològics i de cuina
utilitzant productes autòctons del Garraf i el Penedès i tots ells maridats amb
diferents vins.
Cal destacar que la gastronomia local de Vilanova i la
Geltrú és des de temps immemorials un referent per els qui busquen el sabor
tradicional del mar i de l’horta, però també per experimentar noves sensacions
aportades per les noves tendències culinàries.
Xef Núria Lucas |
Farcellet de col paperina farcit de peix blau de Vilanova.(Restaurant El Dinou) |
Xef Kilian Ventura |
Mar i horta – Dau de cansalada a baixa temperatura, crema d’espigalls, carxofa i gamba de Vilanova. (restaurant El Local) |