El mercat de Sant Antoni ha donat el tret de sortida avui
aquest matí a la VII edició de les "Revetlles d'Estiu amb Musclos i
Cava" (Vetllades d'Estiu amb Musclos i Cava), iniciativa impulsada pel
Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna i el Gremi de
Pescadors de Catalunya. Les degustacions populars dels musclos del Delta de
l'Ebre i cava es celebraran els dies 22 a Sant Antoni, 23 de juny al Carmel i
la Concepció (coincidint amb el 130 aniversari del mercat) amb motiu de la
Vetllada de Sant Joan, el 27 al Ninot i Sants, 28 de juny a l'Abaceria i la
Llibertat per la de Sant Pere fent un total de 7 mercats de Barcelona.
L'Ajuntament de Barcelona col·labora amb aquesta
iniciativa i el Campus CETT-UB també estarà present amb la participació d'una
part de l'alumnat i els professors en l'organització de l'esdeveniment.
Així és com, durant quatre dies i de manera gratuïta,
s'oferirà més d'una tona de musclos del Delta de l'Ebre de primera qualitat i
produït en zones de reserva de la Biosfera. Seran unes 9.000 racions del millor
musclo mediterrani, acompanyats d'una copa de cava de Segura Viudas.
D'altra banda, la campanya estrena "Les
Revetlletes", uns tallers infantils que es celebraran conjuntament amb el
tast popular dels Mercats del Ninot i la Llibertat, el 27 i 28 de juny. Són uns
tallers guiats per un monitor en el qual els nens i nenes descobriran, pintant,
provant i jugant que el musclo és el marisc més saludable.
"Revetlles d'Estiu amb Musclos i Cava" es va
iniciar l'any 2012 amb una experiència pilot al mercat de Sants. Aquest tast
naixia impulsat pels majoristes del peix i els pescadors, amb la voluntat de
recuperar una vella tradició dels barris mariners de Barcelona i dels pobles de
la costa catalana.