L'edició d'aquest 2019 de La Llotja, manté l'aposta per
posar en valor el producte autòcton i genuí, com un dels eixos identificatius
del territori. Un producte que, malgrat les dificultats comercials que pugui
tenir, a mans dels professionals de la cuina esdevé un autèntic producte
gourmet. El cas del peix senzill és paradigmàtic d'aquesta filosofia que
impregna l'esperit de funcionament de La Llotja: els pescadors de la comarca
del Garraf capturen, sovint, espècies que s'han considerat menors a nivell de gran
comercialització, però que històricament ja han estat a moltes cases
particulars.
L'aposta d'aquesta quinzena enogastronòmica de La Llotja
és que professuionals i gran públic detectin tot el potencial d'aquest peix,
que pot ser el protagonista tant de receptes clàssiques com de modernes
innovacions de caire gourmet.
Per mostrar tot el potencial del peix senzill, l'Escola
d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges acull el Sopar del
peix senzill, aquest divendres 22 de novembre a partir de les 8 del vespre.
Diversos restaurants del Garraf i del Penedès seran els encarregats de mostrar
l'ampli ventall de plats de cuina marinera que es poden fer amb un producte
autòcton i genuí com el peix senzill procedent de la nostra costa. En aquesta
ocasió, el Sopar del peix senzill s'obre tant a professionals del sector com al
públic en general (que haurà de reservar plaça al web www.lallotja.info).
D'aquesta manera, empresaris i directors d'hostaleria, professionals del
turisme, gastrònoms i
periodistes compartiran espai i plats amb el públic interessat a conèixer més
sobre el peix senzill.
La Llotja és una iniciativa enogastronòmica que realitza
NODE Garraf i que en aquest sopar té la col·laboració de la Confraria de
Pescadors de Vilanova, DO Penedès, l'Associació Vinícola de Catalunya i
l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès, amb el suport de la
Xarxa de Productes de la Terra.