Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dissabte, 16 de novembre del 2019

LA LLOTJA 2019 REIVINDICA EL PEIX SENZILL



L'edició d'aquest 2019 de La Llotja, manté l'aposta per posar en valor el producte autòcton i genuí, com un dels eixos identificatius del territori. Un producte que, malgrat les dificultats comercials que pugui tenir, a mans dels professionals de la cuina esdevé un autèntic producte gourmet. El cas del peix senzill és paradigmàtic d'aquesta filosofia que impregna l'esperit de funcionament de La Llotja: els pescadors de la comarca del Garraf capturen, sovint, espècies que s'han considerat menors a nivell de gran comercialització, però que històricament ja han estat a moltes cases particulars.

L'aposta d'aquesta quinzena enogastronòmica de La Llotja és que professuionals i gran públic detectin tot el potencial d'aquest peix, que pot ser el protagonista tant de receptes clàssiques com de modernes innovacions de caire gourmet.

Per mostrar tot el potencial del peix senzill, l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges acull el Sopar del peix senzill, aquest divendres 22 de novembre a partir de les 8 del vespre. Diversos restaurants del Garraf i del Penedès seran els encarregats de mostrar l'ampli ventall de plats de cuina marinera que es poden fer amb un producte autòcton i genuí com el peix senzill procedent de la nostra costa. En aquesta ocasió, el Sopar del peix senzill s'obre tant a professionals del sector com al públic en general (que haurà de reservar plaça al web www.lallotja.info).

D'aquesta manera, empresaris i directors d'hostaleria, professionals del turisme, gastrònoms i periodistes compartiran espai i plats amb el públic interessat a conèixer més sobre el peix senzill.

La Llotja és una iniciativa enogastronòmica que realitza NODE Garraf i que en aquest sopar té la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Vilanova, DO Penedès, l'Associació Vinícola de Catalunya i l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra.