Aquest serà el segon any consecutiu que el Gremi de
Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), el Gremi de
Detallistes de Fruites i Hortalisses de Barcelona, i Mercabarna impulsen una
campanya per promoure un major coneixement dels fruits més característics de
l’estació i els avantatges de consumir els productes de temporada.
La iniciativa, sota el nom de “Temps de Superfruits”,
consisteix en l’edició d’una Guia de Tardor, que es distribuirà als mercats
municipals de Barcelona fins a final de novembre, el Gran Tast Popular de
Tardor, el dia 10 de novembre i els tallers infantils “Menja’t la tardor”, el
mateix dia.
Els fruiters i les fruiteres dels mercats municipals de
Barcelona lliuraran als seus clients la “Guia de Tardor” amb informació
sobre les principals fruites i fruits de temporada – castanyes i moniatos,
raïm, xirimoies, caquis, bolets, carabasses, magranes i codonys-, els seus
orígens, consells per triar i conservar millor aquests aliments. També inclou
les receptes de les cremes tardorenques. En total s’ha fet una edició de 30.000 exemplars
i es distribuiran fins a final de novembre.
En aquesta ocasió la degustació del II Gran Tast Popular
de Tardor serà de cremes tradicionals amb ingredients de la temporada i realitzats amb el toc distingit de la cuinera Maria Espín. Més de
700 persones podran tastar les diferents cremes acabades de fer. Paral·lelament
a la degustació, se celebraran els tallers infantils “Menja’t la tardor”. Aquí,
els més petits descobriran quins són els principals productes de temporada que
es troben als mercats catalans i podran fer-se fotos en un gran photocall en
companyia de “Paco, El Moniato”, “Teresa, La Carabassa”, “Anna, La Magrana”, i
“Sara, La Castanya”, grans protagonistes de la tardor. Els petits també
aprendran com desgranar fàcilment una magrana sota les indicacions dels
monitors.
Mel i mató de bolets i castanyes. Xef Maria Espín |