Ahir es va celebrar la festa final del plat preferit del
catalans organitzat per la revista cuina a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm on La
Coradella cuinada pel xef Germán Puiggarí del bar Diana va ser la gran
protagonista.
La coradella es un plat que es realitza amb menuts de xai
(pulmons, fetge, melsa) all, ceba, julivert, api, pastanaga, oli d'oliva, brou,
a més a més de tomàquets, sal i pebre.
Aquest plat el menjaven els comerciants, ramaders i pagesos que es desplaçaven per
anar a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, instituïda el 1852 per Isabel
II a partir de la petició d'un grup de molinencs. Es va convertir en l'esmorzar
de traginers per excel·lència del municipi i, també, de la festa, tot
acompanyat d’un bon vi i bon pa.
Des d’aquells inicis mai s’ha deixat de preparar a la
vila de Molins de Rei, fins i tot organitzant concursos de preparació pels
diferent restaurant locals.