Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 11 d’abril del 2017

ARRIBA LA 21A EDICIÓ DE TRAPEZI DE REUS


Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, celebra la seva 21a edició de l’11 al 14 de maig omplint de circ places, carreres i equipaments de Reus. Un total de 39 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya.

Enguany la Fira del Circ estrena una nova direcció artística a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia (Cíclicus Espectacles S.L.), encetant una etapa amb l’objectiu de consolidar una fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional a nivell internacional.

En quant a la programació artística, el Trapezi ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i/o varietat en els números i/o disciplines de circ, que siguin produccions de factura professional i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa.

A nivell de programació, també cal destacar les principals estrenes que tindran lloc en el marc de la Fira: La Cia Eia torna a Trapezi per estrenar Espera, un espectacle de circ participatiu d’equilibris acrobàtics; la cia ES preestranarà Polos, un muntatge de pole-dance, malabars i dansa; els belgues Collectif à sense unique també han escollit la fira per estrenar a Catalunya el seu espectacle de gran format Léger démêlé; Los Galindos preestrenaran Udul i el val·lisoletà Miguel Gigosos i el català Oriol Boixader ‘Oriolo’ estrenaran a Catalunya els seus darrers espectacles, Möbius i Big Bank respectivament.

Altres espectacles que ompliran de circ places i carrers de Reus són: Invisibles, del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9 Barris, que també oferirà funcions escolars; Ni cap ni peus, la darrera creació de Circ Vermut; Náufragos, de La Industrial Teatrera, premi Trapezi en els Premis Zirkòlika 2016; Sinergia 3.0 de Nueve.uno, que tornen a la Fira després de presentar Sinergia 2.0 l’any passat; els francesos Supplice de la Planche amb el seu muntatge de perxa xinesa i bàscula Doux; el suïs George Traber que presentarà dos números de construccions efímeres i circ experimental, Heinz Baut i Hikohki Gumo; els murcians Up Arte amb Todo encaja, els granadins Zen del Sur amb Wake app!, un muntatge de trapezi i equilibris acrobàtics i Zirkus Morsa, amb Le Fin Demain, un espectacle d’equilibris acrobàtics íntim i de petit format. Al llarg de la Fira, s’habilitarà a Cal Massó el Trape-xic, l’espai per a infants de 0 a 5 anys a càrrec de Circ de les Mussaranyes amb Bòtes.

En aquesta edició el Trapezi presenta dues propostes de gran format que tindran com a objectiu deixar el públic amb la boca oberta, el Cabaret, espectacle inaugural que tindrà lloc totes les nits de Trapezi a la Plaça del Mercadal i Léger Démêlé dels belgues Collectif À Sense Unique, l’espectacle que clourà la Fira des la Plaça Anton Borrell.

Des de fa temps Trapezi aposta pel circ de sala, un format que té sortida en el sector i que mica en mica va agafant cada vegada més empenta al nostre país. En aquest format, els espectadors podran gaudir de cinc muntatges:

Invisibles, del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris, Quixot,de Markeliñe Paradís Pintat, de Pepa Plana, Pulso, d’Atempo Circ, Möbius, de Miguel Gigosos.