Aquest
dilluns 17 de juliol a tingut lloc a Llotja de Mar el primer Concurs Ciutat de
Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes. 24 candidats s’han disputat el pas
a la competició d’on han sortit els tres classificats que representaran
Catalunya a la final del Concurs Nacional de Valladolid el novembre vinent.
La
tapa guanyadora del concurs ha estat Delícia de sípia, del lounge bar de
l’hotel Upper Diagonal, inclou entre els seus ingredients maionesa de shichimi,
mango, tàrtar de gamba i sal de tonyina.
El
Salsa Street Food ha quedat segon amb la croqueta de cochinita pibil i el Can
Culleres ha obtingut el tercer lloc amb el peu amb bola, tots ells
escollits en una competició que ha durat
més de quatre hores. El primer classificat rep 1.500 euros; el segon, 1.000
euros i el tercer, 500 euros i un guardó artístic respectivament.
També
s’han entregat tres accèssits:
Merendero
de la Mari: viaje al Caribe(com a tapa més creativa), Hiu Restaurant: mar i
muntanya d’espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar(com
la més sostenible), Alba Granados: esqueixada de bacallà amb mousse de mongeta
de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba envinagrada i pols d’oliva negra(com la
més tradicional).
El
jurat, presidit pel xef Carles Abellan (Tapas 24) i format per Luis Cepeda
(organitzador del Concurs Nacional de Valladolid), Phillipe Regol (crític
gastronòmic), Carla Peyrón (ex cuinera del restaurant Enigma), Judith Calix
(directora de la revista ‘Cuina’), Marta Alguersuari (‘MasterChef 11’) i el xef
Manu Núñez (Besta, Batea),
Llistat del participants:
Safo: tàrtar de remolatxa
Merendero de la Mari: viaje al
Caribe
Tejada Mar Barcelona: briox en
mar i muntanya
Salsa Street Food: croqueta de
cochinita pibil
La Tasqueta de Blai: xai,
maracujà i blat
Chao Pescao SeaFood: del mar
al paladar
Club F: essència de la russa
Central Park: salmó
apassionat, tapa de txaca amb salmó
Red Fish Barcelona:
deconstrucció de paella
La Esquinita de Blai: seitó
dormint en arròs
Num3ric: fals coulant
Alba Granados: esqueixada de
bacallà amb mousse de mongeta de Santa Pau, tomàquet al cafè, ceba envinagrada
i pols d’oliva negra
Bar Lorenzo: el toro i la navalla
Gelpifish: gilda de gamba thai
Hiu Restaurant: mar i muntanya
d’espàrrec blanc de Gavà amb emulsió de pollastre de corral i caviar
Upper Diagonal: delícia de
sèpia amb maionesa de shimchi i mango, tàrtar de gambes i sal de tonyina
Mordisco: aletes de pollastre
VIArestaurant: la mar de
fresca
El Rincón de Galvany: “el
cabró”, ceba caramelitzada, llom i formatge
Echegaray: coca de Folgueroles
amb galta de vedella, “manteca colorá” i xampinyons
Little Bar by Casa Lit: little
bite
Can Culleres: peu amb bola
El Petit Cafè: caneló de
rostit amb beixamel densa trufada i ceps
Nomo Gràcia: bombeta de Nomo
Les 24
tapes es podran degustar fins al 23 de juliol en cadascun dels establiments
participants, al preu de 4,5 euros amb cervesa inclosa.