Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 26 de novembre del 2015

PERE IV, TRANSFORMACIÓ URBANA I DINAMITZACIÓ ECONÒMICA


Avui Dijous 26 de novembre ha tingut lloc a l'Auditori de Barcelona Activa una nova conferència dins els actes de l'Associació d'Empreses i Institucions del 22@, 22@Network bcn.

El carrer Pere IV, antiga carretera de Mataró, va ser molts anys la única sortida pel nord de la conurbació urbana de Barcelona. Pere IV és un carrer singular i tossut que ha sobreviscut miraculosament a la transformació radical del seu entorn.

Lluny de perdre importància, l'eix Pere IV reafirma la seva personalitat, i la seva postergada recuperació urbanística, representa una oportunitat per experimentar noves formes de fer ciutat, i de contribuir al desenvolupament econòmic de l'àrea que travessa, enmig del districte d'innovació 22@.

Salvador Clarós, president de la AAVV del Poblenou i membre de la Taula Eix Pere IV, ha explicat la importància de l'eix i el treball que des de la ciutadania representa la Taula Eix Pere IV: una altra lògica urbanística i econòmica.

Elia Hernando, innovadora del mes, ha explicat el seu treball amb la ponència “Pere IV, l'oportunitat d'innovar en la construcció de la ciutat”, tot fent ressò que els passos més importants que cal dur a terme són:

-       Establir estratègiques de dinamització dels espais buits des del teixit social.
-       Estudiar i posar en pràctica l'activació dels espais buits.
-       Treballar conjuntament ciutadania, empreses i administració local.
-       Analitzar l'estat del 22@ i estudiar les possibilitats del mentrestant dels espais.
-    Estudiar l'entorn de Pere IV per trobar elements comuns i crear un projecte de conjunt al barri.
-       Diagnosticar espais d'oportunitats i àrees estratègiques a l'eix Pere IV.
-       Activar buit urbans a l'eix Pere IV.
-  Elaborar un document de referència que serveixi com a estudi previ per a futures actuacions.
-    Presentar una metodologia replicable i escalable a altres àmbits d'actuació.


22@updatebreakfast és un cicle de conferències que vol acostar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat des del districte de la Innovació. És una iniciativa de l’Associació 22@Network bcn, en el marc del programa Barcelona Growth. Es tracta d'una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l'acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies.




Pere IV actualment