Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 10 de març del 2016

MARIO SANDOVAL CREA LA TAPA ALIMENTARIA 2016 PER A DEGUSTAR EL 40 ANIVERSARI DE L’ESDEVENIMENT



L’Alimentaria més gastronòmica i experiencial s’ha presentat avui al Mercat de Santa Caterina de Barcelona en un acte on el reconegut xef, Mario Sandoval (dues estrelles Michelin), dedica una tapa en exclusiva a l’emblemàtica fira barcelonina que en aquesta edició –que se celebrarà del 25 al 28 d’abril a Fira de Barcelona- celebra 40 anys. Segons el suggeriment de l’ex-sommelier d’El Bulli, Ferran Centelles, aquesta original creació culinària pot harmonitzar-se amb un escumós, per aconseguir una combinació refrescant, o amb un tipus de vi més arriscat, amb el qual obtenir més dolçor i amargor, com és el cas d’un vermut.

“Arengada en conserva amb confitures”. Així es diu la tapa Alimentaria que proposa Sandoval des del seu restaurant Coque de Madrid amb la qual ha volgut expressar la conjunció de sabors, ingredients de qualitat i cultures gastronòmiques que es donen a la fira, reivindicant al mateix temps l’origen de la cuina amb confitats, salaons i escabetxos.

Precisament, Sandoval serà un dels protagonistes de l’espai gastronòmic per excel·lència de l’esdeveniment, The Alimentaria Experience, on se succeiran tallers magistrals i showcookings. Participaran uns 40 prestigiosos xefs que marquen el momentum gastronòmic i també joves talents de la millor cuina, entre els que cada vegada hi ha més dones. Al programa destaquen també figures com Joan Roca, Ángel León, Ricard Camarena, Rubén Trincado, Eduard Xatruch, Oriol Castro o Diego Guerrero, a més de noms femenins com ara Ana Merino, Beatriz Sotelo, Celia Jiménez o Yolanda León.

Per al vi, la gastronomia és un dels seus principals canals d’expressió i promoció, per tant, Alimentaria presentarà un nou VINORUM Think per repensar el potencial del vi espanyol amb una agenda que inclou una desena de tasts magistrals, taules rodones, conferències i showcookings amb maridatge inclòs. Entre els gairebé 40 experts presents en aquest espai destquen el crític d’escumosos més important del món, Tom Stevenson, o la master of wine nord-americana i creadora del concurs de vins referent a Àsia, Debra Meiburg.

Altres activitats que serviran per visualitzar i promocionar, a través de la gastronomia, la qualitat, diversitat i riquesa d’altres aliments seran la Barra d’Olis d’Oliva Gourmet, que reunirà i permetrà tastar l’elit dels verges extra, i la mostra Espanya, el país dels 100 formatges, dedicada aquest any a les microformatgeries per poder conèixer part de la gran biodiversitat dels formatges tradicionals i artesans del país. Al mateix temps, Alimentaria dedicarà especial atenció al turisme enogastronòmic, als còctels i destil·lats, i al fenomen dels food trucks.

A més de Sandoval i Centelles, a l’acte de presentació de les activitats gastronòmiques han intervingut el president d’Alimentaria i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet; el director general de Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls; el president del saló Restaurama d’Alimentaria, Antoni Llorens; els consultors gastronòmics, Marta Angulo i Enric Canut, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret.



Ferran Centelles i Mario Sandoval



Arengada en conserva amb confitures