Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 12 de desembre del 2016

L’ESCOLA UNIVERSITÀRIA D’HOTELERIA I TURISME DE SANT POL DE MAR HA CELEBRAT EL SEU 50è ANIVERSARI


L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar ha celebrat el seu 50è aniversari. L’any 1966 es va fundar una de les institucions més arrelades al món de la gastronomia i el turisme de Catalunya. En la seva trajectòria ha estat guanyadora de la “Placa d’Honor del Turisme de Catalunya” i de la “Placa de Oro al Mérito Turístico de España”.

En motiu del 50è aniversari, l’Escola ha organitzat diferents activitats com l’edició del llibre “50 success stories: fifty years shaping leaders in hospitality” i la celebració del primer concurs “European Young Chef Award 2016” organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT) i l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar; en el marc de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016.

La celebració ha comptat amb la col·laboració de cinc cuiners, tots ells amb estrelles Michelin; Miquel Aldana (Ravioli de vieira i cansalada sobre una crema de coliflor i toc de llimona), Ramon Freixa (Sota un vel d’all negre: bolets, pernil ibèric, llamàntol, rovell d’ou de caserío a l’olorós), Xavier Pellicer (Llom de tonyina amb xirivia, olives dolces i Passata), Joan Roca (Ànec a la Royal) i Albert Adrià (“Cheesecake del Tickets”). Els alumnes de l’Escola han estat els encarregats d’elaborar i servir aquest menú en l’acte de celebració del 50è aniversari.

L’acte ha estat presidit per la consellera d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz i el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono. Han estat presents també cuiners de reconegut prestigi com Fina Puigdevall (Les Cols), Xavier Pellicer (Céleri), Romain Fornell (Caelis); Ada Parellada (Semproniana), Isidre Soler (Tram-Tram).


Miquel Aldana (Ravioli de vieira i cansalada sobre una crema de coliflor i toc de llimona)

Ramon Freixa (Sota un vel d’all negre: bolets, pernil ibèric, llamàntol, rovell d’ou de caserío a l’olorós)

Xavier Pellicer (Llom de tonyina amb xirivia, olives dolces i Passata)

Joan Roca (Ànec a la Royal)

Albert Adrià (“Cheesecake del Tickets”)