Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 11 de desembre del 2019

ELS MAJORISTES D’ALIMETS FRESCOS PROPOSEN UNES FESTES AMB BON PRODUCTE I BONA CUINA, AMB SUGGERIMENTS DE LA CARME RUSCALLEDA



Els majoristes de Peix i Marisc, Fruites i Hortalisses, i Carn i Aviram de Mercabarna s’han unit en la campanya “Aquestes Festes, Alegria i Bona Cuina”. La iniciativa es concreta en la distribució d’una petita guia als mercats municipals de Barcelona i demarcació. Seran 21.000 unitats a l’abast de la clientela dels mercats amb suggeriments sobre producte fresc i receptes. La publicació posa l’accent en la qualitat del producte com a essència d’un bon àpat i ofereix consells per triar i conservar els productes més típics – peix, marisc, fruites i hortalisses, carn i aviram - de les festes. Per accedir a la guia

Aquesta presentació ha estat presidida per la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, els majoristes de Mercabarna d’Aliments Frescos han ofert aquest matí les previsions de comercialització i tendències de cara les festes de Nadal 2019, una campanya que es preveu bona en producte i preus, en general, estables. L’acte ha comptat, a més, amb la participació de la mundialment reconeguda Carme Ruscalleda, qui ha defensat el “bon producte de temporada” i el seu protagonisme a les taules nadalenques.

Peces nobles de boví (vedella i bou) i espatlles de cabrit, òptimes per fer-ne rostits; pulardes i capons; cues de rap i ostres; pinyes, el raïm blanc d’Alacant, Aledo ,cítrics i fruits vermells;  hortalisses de colors com les coliflors liles o taronges o les bledes vermelles i de temporada seran protagonistes aquestes festes dels menús dels catalans. Els majoristes d’aliments frescos de Mercabarna comercialitzaran aquestes Festes 100.300 tones de producte. A dues setmanes de Nadal, els majoristes dels diferents segments del producte fresc de Mercabarna pronostiquen una campanya amb preus estables amb relació al desembre 2018, i uns increments de comercialització que aniran entre l’1% i el 5%, depenent del segment de producte. Unes 6.700 tones de peix i marisc.

Per una banda, els menús de casa estaran marcats per la tradició dominada pels rostits nadalencs amb les peces nobles de la vedella i el bou com el filet i la mitjana, i les espatlles de cabrit i lletó. Als restaurants es trobaran les apostes gastronòmiques que suposen en paraules de Capafons “les puntes de llança de les novetats del sector com les carns madurades, les costelles de vedella o “ribs”, els melosos i els onglets de vedella”.

Pel que fa al peix i els cefalòpodes – frescos -, la tendència marca estabilitat per al besuc, al mateix preu que fa un any, i descensos en la valoració del calamar i la cua de rap. Pel que fa als congelats, baixen de preu en relació al desembre de 2018: l’angula, el llenguado, les llagostes verda i rosada, i la gamba llagostinera, una de les grans protagonistes de les Festes. També mantenen preu el llagostí congelat i el salmó fumat. El president ha tancat la seva intervenció destacant la bona opció que és “fer mercat i deixar-nos aconsellar pel nostre proveïdor o peixater habitual” a l’hora de fer les compres per als àpats festius.

RECEPTES NADAL 2019 DE CARME RUSCALLEDA