Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 18 de febrer del 2020

LA NIT DE LES TELECOMUNICACIONS I LA INFORMÀTICA CELEBRA ELS SEUS 25 ANYS



Més d’un miler professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món de les telecomunicacions i la informàtica es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la que és ja una cita ineludible per a tot el sector TIC del país.

L’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, una edició molt especial i emotiva, ja que servia per retre homenatge a aquells que fa 25 anys van idear aquesta trobada pionera i de referència: Carles Martín Badell, Antoni Elias, Josep Mompin i Pedro Vicente

La25a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat aquest vespre el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing, Joan Clarke i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que ha comptat amb la participació, entre d’altres autoritats, del conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures digitals, Roberto Sánchez; la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet; i el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi ha decidit atorgar la màxima distinció a Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex Telecom, com a protagonista d’una brillant història de transformació i èxit en el sector de les telecomunicacions.

Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada a Mar Alarcón, CEO i fundadora de SocialCar.

Premi Joan Clarke al CIO destacat (que pren aquest nom aquest any per visualitzar la contribució de les dones al món de l’enginyeria TIC) ha volgut destacar la tasca professional d’Anna Benavent, CIO de la Corporació Sanitària Parc Taulí i presidenta i co-fundadora d'Unitss, l'Associació Catalana d'Informàtics de la Salut. Benavent és pionera en la incorporació dels ERP al sector salut català i en la introducció de la m-health, millorant l’accessibilitat del ciutadà a l’hospital a través del dispositiu mòbil.

Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, per a David Riudor, Carlos Rodríguez Anton i Gabriel Esteban, fundadors de Goin. Abreviatura de 'gain with each coin”, Goin, una app per estalviar i invertir destinada a millenials.

Premi Alan Turing al Compromís Social, ha estat per al Citilab pel seu projecte Edulab, basat en l’ensenyament de la programació i la robòtica a sis escoles d’infantil i primària de Cornellà de Llobregat.

El jurat d’aquesta 25a Nit també ha volgut posar de relleu la tasca divulgativa duta a terme pel diari ARA a través de la secció “Dígits i andròmines”. A càrrec de l’enginyer i periodista, Albert Cuesta.

A banda dels guardons que decideix el Jurat, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que celebrarà els 25 anys de la seva posada en marxa com a primera universitat exclusivament en línia del món.