Dins el Fòrum Gastronòmic ha tingut lloc al recinte Firal
de Montjuic del 7 al 9 de novembre 2022, la presentació dels olis primerencs
mono varietals arbequina i picual, en ampolla elegance d’olis Bargalló.
L’oli nou ja és aquí! Enguany, l’oli primerenc de la
collita 2022-2023 d’Olis Bargalló, que ha arribat uns dies abans del que és
habitual, és de molt bona qualitat i d’unes característiques organolèptiques
extraordinàries, possiblement, de les millors dels últims anys. Com a gran
novetat, aquest any, els millors olis d’oliva verge extra (OOVE) d’Olis
Bargalló s’envasen també en l’ampolla Elegance. Un envàs de disseny impecable i
de 250 ml., que també es podran comprar en estoig deluxe de dues unitats, un
regal d’autèntic luxe.
A més a més, i com ja és habitual, l’OOVE arbequina
primerenca sense filtrar també s’envasa en la mítica màgnum de 1.500 ml. Una
ampolla única, que també es pot adquirir en caixa deluxe, el millor vestit per
al millor dels olis. Els mono varietals primerencs picual i arbequina d’Olis
Bargalló són els millors olis de l’any, ja que procedeixen d’olives
primerenques triades i seleccionades personalment per Francesc Bargalló, CEO de
l’empresa, i premsades a baixa temperatura, per aconseguir autèntic or líquid.
Aquest any, la sequera i les calorades de l’estiu que han
afectat a tota la península ibèrica, han marcat i marcaran la collita, que serà
més escassa, però de molta qualitat. Un any més s’ha hagut d’avançar la collita
unes setmanes, a causa precisament de la calor. Però aquestes circumstàncies
han fet que organolèpticament parlant, l’oli d’oliva verge extra arbequina
primerenc d’Olis Bargalló 2022-2023 és dels millors dels últims anys. Els olis,
com és habitual, han hagut de passar pel Panell de Tast, per a rebre la
distinció d’olis d’oliva verge extra. Un grup format per 8-12 tastadors
qualificats és el responsable de verificar que els olis compten amb tots els
requisits i qualitats organolèptiques per a ser un extra verge, el de més alta
qualitat. I així ha estat, un any més, amb l’arbequina i el picual d’Olis
Bargalló.
L’OOVE arbequina primerenc d’Olis Bargalló és el resultat
d’una selecció de les afruitades i aromàtiques olives arbequines procedents de
la finca Castillo Mas del Señor, de Bovera (Les Garrigues, Lleida), premsades a
baixa temperatura i convertides en oli. Un oli que enguany, com dèiem, té una
qualitat extraordinària. És un oli molt aromàtic, dolç i suau, delicat, on
gairebé és imperceptible l’amarg i el picant típic d’altres olis. Es pot
arribar a percebre olor de tomaquera, herba fresca i lleugerament, plàtan
madur, carxofa i tomàquet. De baixa estabilitat i alt percentatge en linoleic.
Pel que fa al monovarietal picual, Olis Bargalló
l’elabora amb olives procedents de la millor zona de producció d’aquesta
varietat: Bailén (Jaén). El propi Francesc Bargalló s’encarrega de triar,
seleccionar i supervisar la collita d’olives de la varietat picual, que a
posteriori es transformaran en un dels seus millors olis. Olis Bargalló picual
és un oli amb gran força i cos. El seu sabor amarg i picant en gola, ho fa
ideal per a prendre en cru. Ideal per a torrades, o verdures, o per a amanir
plats de peixos i carns a la planxa o a la brasa. També conjuga bé amb el
tomàquet de les amanides, però queda perfecte amb formatges forts.
Olis Bargalló va ser fundada l’any 1850 a Castellví de
Rosanes (Barcelona). Des de llavors, la firma ha treballat per a oferir els
millors olis d’oliva -i vegetals- tant al professional de l’hostaleria, com a
les cuines de les llars. La seva passió pel món de l’oli, així com la seva gran
relació amb el sector de la restauració, li ha impulsat sempre a buscar les
millors solucions per a l’hostaler, sense oblidar els gustos i preferències de
les famílies. Francesc Bargalló, quarta generació de la família fundadora,
dirigeix en l’actualitat l’empresa amb l’objectiu de convertir a la signatura
en una marca de referència i prestigi no sols en el sector de l’hostaleria,
sinó també en el consum a la llar.