Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 31 de gener del 2014

080 Barcelona Fashion Autumn – Winter 2014



El Born Centre Cultural, ha estat la passarel·la d’aquesta edició del 080 Barcelona Fashion

Del 27 al 31 de gener de 2014, el recinte històric i cultural ha acollit la passarel·la de moda catalana, on s’han presentat les noves col·leccions per a la temporada tardor-hivern 2014-2015.

El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa el 080 Barcelona Fashion com plataforma per a la internacionalització de la moda catalana. També com un instrument estratègic per al procés de relocalització de la producció tèxtil i la creació de sinergies entre els dissenyadors i les empreses del sector. Després de dotze edicions, el 080 Barcelona Fashion s’ha anat consolidant com un referent en el món de la moda a nivell internacional, seguit per nombrosos milers professionals i mitjans de comunicació d’arreu del món.

La passarel•la ha comptat amb la participació de dissenyadors emergents i de marques catalanes consolidades de presència internacional, així com també d’empreses de l'Agrupació Catalana de Tèxtil i Moda (ACTM).

En aquesta tretzena edició de la passarel•la del 080 Barcelona Fashion han participat més d’una trentena de dissenyadors i marques, que són (per ordre alfabètic) els següents: Albéniz, Aldomartins, Bóboli, Brain&Beast, Celia Vela, Cóndor, Custo Barcelona, Desigual, Escorpion, Georgina Vendrell, Josep Abril, Justicia Ruano, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Mango, Manuel Bolaño, Manuel Cruzcastillo, Martinez Lierah, Miriam Ponsa, Natalie Capell, Naulover, Selim de Somavilla, , Oscarleon, Sita Murt, Ssic and Paul, Slazenger, TCN, Torras, Txell Miras, Punto Blanco, Yerse,  Zazo & Brull.

La dissenyadora cubana Isabel Toledo ha desfilat per primera vegada a Catalunya.

Com en edicions anteriors, el 080 Barcelona Fashion ha comptat amb l’espai obert al públic en general, l’Open Area,que ha albergat l’espai comercial del certamen de moda, amb una cinquantena de pop-up stores de moda, calçat i complements.


L’elecció del recinte històric i cultural El Born Centre Cultural respon a la voluntat del 080 Barcelona Fashion d’escollir espais emblemàtics de la ciutat, i recórrer diferents districtes. En aquesta edició, s’ha ubicat en un barri, el de la Ribera, que concentra un elevat nombre de botigues de moda, disseny i tendències. 

El 080 Barcelona Fashion atorga cada temporada un guardó a la millor col·lecció presentada a la passarel·la catalana. Aquest premi el valora un jurat internacional format per personalitats reconegudes del món de la moda. La dotació del premi és de 20.000 euros. El dissenyador distingit també queda automàticament convidat a desfilar a la següent edició del 080 Barcelona Fashion.

El dissenyador Josep Abril ha estat el guanyador del Premi 080 Barcelona Fashion per la seva col·lecció "REFLECTIONS". per la creativitat, qualitat i projecció internacional de la proposta.

La dissenyadora Georgina Vendrell ha rebut una Menció Especial per la seva col·lecció "dualismes".

El jurat internacional d'aquesta tretzena edició del 080 Barcelona Fashion ha estat integrat per l'assessora internacional de venda i compra per Harvey Nichols Hong Kong a París , i presidenta del jurat, Song Pham, la consultora de moda de Holt Renfrew - Lambert and Associate, Victòria de la Font; l'estilista i redactora a El País Semanal i consultora de marques de moda, Anna Vallès Recasens, la directora de Moda de Standard Magazine i fundadora de Modaclic.com, Perrine Muller, i el director de Idep Barcelona i fundador de la plataforma d'Escoles de Moda de Barcelona, Oscar Hereu.

Conjuntament amb les escoles de disseny de moda de Catalunya ,s’ha organitzat el 080 Design Contest on en aquesta ocasió, s'ha seleccionat la proposta de Sabine Schwindling.

Algunes de les desfilades a les que l’equip de Barcelonactualitat ha pogut accedir han estat:
NATALIE CAPELL
DIA dimarts, 28 gener, 2014 - 12:00
HORA 12:00
LLOC El Born Centre Cultural

Des de la creació del seu primer vestit, als 14 anys, Natalie Capell es dedica a crear peces femenines d’excepció, com a forma de la seva expressió. La marca encarna delicadesa i fortalesa a la vegada, comoditat i elegància.
Després d’anys d’experiència i d’investigació, sorgeixen peces que destaquen pels seus jocs de transparències i pel seu treball de brodat a mà, que ha estat reconegut amb el Premi Nacional d’Artesania, l’any 2013.
En aquesta edició ens ha presentat:
COL·LECCIÓ - UN SOMNI
Combinacions de vestits fins, capes i jaquetes de vellut, sedes i tuls, amb una elegància delicada i femenina, entre negres i blaus pàl·lids tenyits a mà, per ballar el somni de la vida.


Fotos desfilada


OSCARLEON
DIA divendres, 31 gener, 2014 - 10:30
HORA 10:30
LLOC El Born Centre Cultural

Oscarleon, llicenciat en patronatge, en disseny, en estilisme i en assessoria d’imatge integral.
Va crear la seva primera col·lecció l’any 1996. Des de llavors no ha deixat de crear per a la seva pròpia marca, tasca que ha compaginat amb el disseny de col·leccions per a altres empreses.
Ha presentat els seus treballs a la Passarel·la Gaudí i a la Passarel·la 080 Barcelona Fashion, i ha estat present a showrooms internacionals d’alt nivell.
Ens ha presentat:
COL·LECCIÓ - RIEN N'EST FINI AVANT QUE TU SENS QUE CE SOIT FINI.






SSIC AND PAUL
DIA         divendres, 31 gener, 2014 - 10:30
HORA  10:30
LLOC      El Born Centre Cultural

El formen Paula Boadas (1986) i Jessica Raya (1978). La idea de crear un projecte en comú va sorgir mentre cursaven els seus estudis superiors de disseny i moda a l’Escola Superior de Disseny i Moda Felicidad Duce de Barcelona.Creant  la seva firma, l’any 2010. La seva primera presentació va ser al ModaFAD, dins de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, en l’edició de gener de 2013. Aquell mateix any van participar a la passarel·la i al showroom EGO Mercedez-Benz Fashion Week de Madrid, en l’edició de febrer de 2013, on van presentar la seva primera col·lecció tardor/hivern 2013-14.El juliol del 2013 van participar en el showroom del 080 Barcelona Fashion i, al setembre, en el showroom del Samsung EGO de Madrid,
Aquest mes de novembre han estat convidades a desfilar, com a dissenyadores emergents, a la Passarel·la Fortuny de Granada. I també a la següent edició de The Shopping Night Barcelona, amb el disseny d’un estilisme per a una valquíria i un altre per a una ballarina inspirada en l’òpera de Wagner.

COL·LECCIÓ - TESITURA ORGÀNICA
Es defineix per: línies pures; essència minimalista; formes geomètriques; peces oversize, superposicions, efectes visuals/il·lusions òptiques; costures franceses; textures; complements reciclats procedents del cautxú; esfilagarsats; volums.