Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 4 de juliol del 2014

FESTA D’ESTIU DEL CINEMA CATALÀ 2014



Ahir Dimecres 3 de Juliol l’Antiga Fàbrica Estrella DAMM va acollir la sisena edició de la Festa d’Estiu que organitza l’Acadèmia del Cinema Català. L’acte institucional va destacar el reconeixement i la bona acollida del cinema català arreu del món i els resultats obtinguts en un moment tan delicat com l’actual.

Prop de 500 convidats entre acadèmics, premiats, representants institucionals i personalitats destacades del món de la cultura es van reunir per celebrar els premis obtinguts fora de casa i intercanviar projectes i experiències.

L’actriu Marta Torné va conduir l’acte que es va iniciar amb la projecció a grans dimensions d’un vídeo amb els 112 premis que han rebut 35 films catalans fora de Catalunya el darrer any.

Així mateix, Torné va introduir el vídeo que avança les estrenes de la propera temporada i els rodatges que estan en marxa. Un total de 50 produccions (34 llargmetratges, 10 documentals i 6 pel·lícules per a televisió) veuran la llum a partir de les properes setmanes.

Enguany el II Premi Pepón Coromina, que premia la persona o obra audiovisual més creativa o arriscada desenvolupada el 2013, ha recaigut en el cineasta Hammudi Al-Rahmoun Font per la seva pel·lícula Otel·lo.El Jurat del II Premi Pepón Coromina, presidit per la impulsora del premi Marta Molins, ha estat integrat per Gonzalo Herralde, cineasta i editor audiovisual, Carolina López, directora de l’Animac; Paco Poch, productor i distribuïdor, i la directora Sílvia Quer.

Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia, va cloure l’acte amb un parlament sobre la situació i projecció de futur del cinema català.