Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 16 de juliol del 2014

PRESENTACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC MOTORSPORT2020.CAT


El Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC), el Clúster català de la indústria de l’esport (INDESCAT) i el Clúster per l’avenç de la Motocicleta (CLUSTERMOTO), han presentat avui un ambiciós Pla Estratègic per desenvolupar la indústria de l’esport del motor a Catalunya al llarg dels propers 10 anys (motorsport2020.cat).

L’acte de presentació, que s’ha celebrat a la Sala d’Actes del RACC, ha estat obert per Enric Cucurella, Vicepresident del RACC i Antoni Ma. Grau, Director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Els Presidents dels tres clústers han donat a conèixer algunes de les característiques i objectius prioritaris d’aquest pla estratègic que té com a principal objectiu “situar Catalunya com un referent mundial del Motorsport”.

Segons el President del CIAC, “hem d’aconseguir atreure més turistes perquè vinguin a Catalunya a practicar esports de motor, sigui quina sigui la modalitat escollida, i es converteixin en ambaixadors d’aquesta activitat en els seus respectius països d’origen”.

Aquest projecte és resultat que Catalunya té nombrosos actius per desenvolupar l’economia dels esports de motor i aconseguir que en el futur es converteixi en un factor de creixement i contribueixi a la millora de la societat.

El President de CLUSTERMOTO, Josep Mir, considera que “hem d’aprofitar el gran potencial d’aquest sector i desenvolupar les accions necessàries per tal  que tingui un pes molt més important en el conjunt de l’economia catalana”. “Aquest pla estratègic ha de pivotar a l’entorn de quatre eixos bàsics: Indústria, Equips esportius, Esdeveniments (curses) i Públic.”

Els tres clústers treballen des de fa més de vuit mesos en la definició de les línies estratègiques d’aquest Pla, recopilant dades per tal de fer una “radiografia” completa del sector i determinar les actuacions que cal dur a terme al llarg dels propers anys.

A Catalunya existeix una llarga tradició i una forta passió per l’esport del motor. Barcelona és l’única ciutat on se celebren anualment els campionats mundials de Formula 1, de moto GP i el campionat del món de Ral·lis. És un fenomen que no té lloc a cap altre país del món.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec d’Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.