Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 6 d’abril del 2016

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA D’ACTES COMMEMORATIUS DE LA 50a EDICIÓ DE LA CANTADA D’HAVANERES

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha presentat Avui Dimecres 6 d’abril en el Palau Robert el programa d’actes commemoratius de la 50a edició de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell. A l’acte han assistit el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández i el regidor de promoció econòmica de Palafrugell, Albert Gómez.

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell celebra enguany un aniversari molt especial, i ho farà a través d’una cinquantena d’accions que serviran per commemorar els 50 anys d’un esdeveniment que ja s’ha convertit en una referència dins l’àmbit musical i cultural català.

Per aquest motiu, la campanya En-Cantada aglutina una cinquantena d’accions que abasten àmbits tant diversos com el cultural i popular, el documental, el musical, l’editorial, el turístic i el gastronòmic, entre d’altres. Totes aquestes activitats faran que l’entorn de les havaneres arribi arreu del territori català i ho faci durant més d’un any, iniciant-se aquest mes d’abril i finalitzant el juliol del 2017.

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, que enguany tindrà lloc el 2 de juliol de 2016, és un dels esdeveniments més coneguts de Catalunya. Aquest acte, que té els seus orígens l’any 1966 amb una trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle, va tenir ja des de l’inici un gran èxit i això va obligar als organitzadors a repetir l’acte a la platja d’en Calau. A partir de l’any 1969, l’Associació d’Amics de Calella, organitzadora de la Cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on es celebra actualment sota l’organització de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.