Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

divendres, 21 de febrer del 2014

19a NIT DE LES TELECOMUNICACIONS I LA INFORMÀTICA



Ahir Dijous 20 de Febrer del 2014 va tenir lloc al Palau de Congressos de Catalunya la 19ª Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, organitzada conjuntament per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (ACET) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), i presidida pel M. Hble. President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas.

L'esdeveniment és, a més a més, el marc de lliurament dels Premis de La Nit. Els Premis Salvà i Campillo, guardó de prestigi que reconeix a la personalitat de l'any i al jove emprenedor, així com els Premis Alan Turing, de reconeixement al CIO de l'any i a la responsabilitat social, així com l'entrega del Premi d'honor de La Nit.

A l'acte hi han assistit, entre d´altres personalitats,  el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; el vicepresident de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació, Jordi Berenguer, i el vicedegà dels COEINF, Miquel Boix.

Prèviament al lliurament de premis ha tingut lloc la conferència inaugural a càrrec de l'emprenedor i doctor enginyer de Telecomunicacions, Andreu Veà, que ha explicat " Com vam crear Internet". De fet un dels "pares" d´Internet (i vicepresident de Google), Vint Cerf, hi ha intervingut també via vídeo.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi ha decidit atorgar la màxima distinció -el Premi d’Honor- a Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació. Valero, que ja havia estat reconegut amb un Premi Salvà i Campillo l’any 1996, és doctor Enginyer de Telecomunicació, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 1983 i Doctor Honoris causa per diverses universitats.

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor, el reconeixement ha estat doble per a Andrés Bou i Horacio Martos, enginyers informàtics que el 2008 van fundar l’empresa Social Point, amb seu a Barcelona i tercera del món en desenvolupament de social games a facebook.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Víctor Bautista, fundador de l’app SocialDiabetes.

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat per a Carlos Domingo, CEO de Telefònica I+D.

El Premi Alan Turing al CIO de l’any (Chief information officer) ha volgut destacar la tasca professional de Catalina Grimalt, CIO del Port de Barcelona i responsable de l’Smart Port, un actiu clau en logística internacional.

Per últim, i com a novetat, s’han fet dos reconeixements especials: a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), pels seus 30 anys, i a l’empresa Oracle, que en fa 25.


La Nit ha servit, també, de punt de partida de les activitats del sector a Barcelona i ha estat la primera trobada de networking de l'any entre professionals, empreses, administració pública, associacions i institucions del sector TIC.