Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimecres, 12 de febrer del 2014

JORNADA DE LA CUINA TRADICIONAL CATALANA - LA CUINA A SILS


Avui Dimecres 12 de Febrer del 2014 ha tingut lloc a l´hotel H10 CASANOVA la presentació oficial de les JORNADES DE LA CUINA TRADICIONAL CATALANA – LA CUINA A SILS que es duran a terme al RESTAURANT MEDITERRANI de l´hotel H10 CASANOVA del 12 al 15 de Febrer en horari de 20h30 a 23h.

A la presentació hi han assistit, entre d'altres personalitats,  el Sr. Raimond Blasi, Regidor de Comerç, Consum i Mercats de l´Ajuntament de Barcelona i el Sr. Jordi Samaranch, director de l´hotel H10 CASANOVA.

Tant el Sr. Blasi com el Sr. Samaranch han destacat en les seves intervencions que iniciatives com aquesta posen en valor els plats de la cuina casolana de Catalunya i ajuden a fer-ne difusió.

Les jornades han estat organitzades conjuntament amb LA CUINA A SILS, col.lectiu que va néixer amb el propòsit de recuperar i preservar el ric patrimoni gastronòmic de Sils, municipi amb una reculada tradició culinària que resta en la memòria de les persones més grans. El col·lectiu, constituït bàsicament per dones, ha sabut girar els ulls a la història i recordar què menjaven i com cuinaven els nostres avantpassats tot oferint, amb el seu coneixement après per tradició oral de generació en generació, una múltiple i variada gamma de saviesa popular.

Cada nit les cuineres més prestigioses de LA CUINA A SILS ens delectaran amb un menú bufet degustació consistent en 3 aperitius, 2 primers, 3 plats principals, 2 postres, tot plegat acompanyat amb ví DO Empordà i cava Brut Perelada, a més de cafès i petits fours.


Tots els plats els serviran les cuineres de LA CUINA A SILS que oferiran també una detallada explicació de la història i l’elaboració dels plats donant, així, la possibilitat als assistents de descobrir els secrets de les receptes tradicionals de plats com ara els fideus a la cassola, la sopa de pagès, les croquetes d’escudella o el bacallà amb panses i pinyons.