Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 29 d’abril del 2014

PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL CASTELL PERALADA 2014

Festival Castell de Peralada


Avui, Carme Mateu de Suqué, presidenta de l’Associació Cultural Castell de Peralada, i Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada, han presentat en roda de premsa la programació de la 28ena edició del festival, en un acte que ha tingut lloc al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu.

En el transcurs de l’acte, s’ha presentat el cartell dels espectacles que a partir de l’11 de juliol fins el 16 d’agost, passaran pels diferents escenaris del festival, situats en el inigualable marc del Parc del Castell de Peralada.

La presidenta de l’Associació Cultural Castell de Peralada, Carme Mateu, ha afirmat que Peralada amb la mateixa il·lusió de sempre, ha confeccionat un cartell equilibrat pels diferents públics del festival sense renunciar a l’excel·lència i a les identitats pròpies.

Oriol Aguilà, ha explicat cada un dels espectacles del cartell de la present edició i ha declarat que “Peralada és un festival de gèneres diversos però que en cada gènere vol oferir el millor al seu públic fidel”.

Seguint amb la passió pel gènere operístic, el festival estrenarà una nova producció operística, Andrea Chénier d’Umberto Giordano amb un repartiment de luxe, a més d’acollir l’estrena mundial i nou encàrrec del festival de l’òpera contemporània Flaubert & Voltaire del compositor Philippe Fénelon.

Els tenors Piotr Beczala, Marcelo Álvarez i Jonas Kaufmann oferiran tres nits d’òpera inoblidables. Beczala serà l’encarregat d’inaugurar el Festival en una gala lírica al costat de la soprano Sonya Yoncheva; Álvarez, serà Andrea Chénier de la que en fa una autèntica creació, a la nova producció operística del Festival Castell de Peralada, que comptarà també amb les veus d’Eva-Maria Westbroek – qui debutarà escènicament el rol - i Ambrogio Maestri – debutant el paper-. Jonas Jaufmann oferirà una gala d’àries d’òpera en solitari després del apoteòsic èxit assolit al 2012.

La dansa continua essent una insígnia del festival. L’any que el festival celebra els 30 anys del debut del ballarí Rudolf Nureyev en les gales organitzades pel Casino Castell de Peralada, arriba per primera vegada l’English National Ballet. Una de les formacions més punteres del ballet internacional, oferirà dues nits amb programes diferents sota el segell de la seva directora artística i ballarina Tamara Rojo. El Ballet Flamenc Sara Baras actuarà dues nits en exclusiva a Catalunya amb el seu nou espectacle i coproducció del Festival Castell de Peralada: Medusa, La Guardiana.

L’espectacle Love Letters, interpretat pels grans Gérard Depardieu i Anouk Aimée es podrà veure en exclusiva a l’Estat a l’Auditori Parc del Castell. Una gran aposta per les produccions teatrals internacionals.