Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dilluns, 9 de febrer del 2015

3ª RUTA DEL BACALLÀ

Ruta del bacallà

Avui Dilluns 9 de Febrer ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm la presentació oficial de la tercera Ruta del Bacallà.

Per tercer any consecutiu, el bacallà es converteix en protagonista gastronòmic indiscutible gràcies a la Ruta del Bacallà, un recorregut per una quarantena de restaurants i una dotzena de bacallaneries de Barcelona, que ofereix l’oportunitat a tothom de conèixer millor i degustar de molt diverses maneres l’autèntic bacallà curat i remullat a l’estil tradicional.

El Gremi de Bacallaners de Catalunya i Inedit Damm, organitzen aquesta 3a edició de la Ruta del Bacallà de Barcelona, que se celebra del 12 de febrer al 8 de març, coincidint amb els primers dies de la Quaresma. Enguany, i sota el lema Tradició vs Avantguarda, són 40 els restaurants i 12 les bacallaneries barcelonines què participen en aquest esdeveniment culinari i gastronòmic. Tots ells demostraran que el bacallà, tot i ser un dels ingredients més tradicionals de la nostra cuina, també s’adapta a les cuines més futuristes.

La Ruta del Bacallà va néixer el 2013 de la mà del Gremi de Bacallaners de Barcelona i Inedit Damm amb l’objectiu de valoritzar l’autèntic bacallà, promocionant no només aquest producte i l’ofici de bacallaner, sinó també aquells restaurants que destaquen precisament per saber tractar, cuidar i servir aquesta matèria primera.

25 restaurants participants de la Ruta oferiran menús gastronòmics elaborats a base del bacallà autèntic curat tradicionalment, i maridats amb la Inedit Damm de 75 cl.

Així mateix, i com a gran novetat d’enguany, la Ruta s’adapta a tots els públics i a tots els moments de consum i ho fa oferint els Platets de Bacallà, més grans que una simple tapa, maridats amb la nova Inedit Damm de 33 cl. els quals es podran degustar a 15 restaurants barcelonins

La nova Inedit Damm gràcies al seu cupatge, és l’acompanyant perfecte dels plats elaborats a base de bacallà. És una cervesa d’alta intensitat i complexitat aromàtica, amb un aspecte lleugerament tèrbol. Molt afruitada i floral al nas, amb sensació de llevat fresc i reminiscències d’espècies dolces. De textura cremosa i fresca, volum suau i carbònic delicat. Té un postgust llarg i un record afable. Una beguda que pot acollir el festival de sabors que ens regala la gastronomia. Els amargs, els àcids, els fumats, els acètics… La bombolla està integrada i és delicada. En cada plat la comunió de notes és diferent, però pot haver-hi un fi l conductor per a tots, per no canviar les copes, per sentir la continuïtat. I en cada composició aquesta cervesa canvia de bouquet i adapta les seves qualitats: un caràcter suau amb personalitat complexa.


A més, i com ja ve sent habitual, durant els dies que dura la Ruta del Bacallà també es podrà gaudir d’un recorregut per les bacallaneries barcelonines agremiades al Gremi de Bacallaners de Catalunya, un itinerari que permetrà descobrir el noble ofici de bacallaner, i on també es podrà gaudir d’aquest ingredient en Tastets de plats cuinats pels bacallaners.




Mestres bacallaners Emili Perelló i Josep Vidal

Xefs Víctor Quintillà i Lluís Tomàs

Canapé amb brandada de bacallà i ous de truita

Escuma de bacallà amb mel i tòfona

Bacallà al pil pil amb salsa romesco

Tipa de bacallà amb botifarra negra i mongeta de Santa Pau

Bunyols de bacallà