Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dimarts, 10 de febrer del 2015

PRESENTACIÓ DE LA 20a FESTA DE LA CARXOFA D’AMPOSTA


Avui Dimarts, 10 de febrer, ha tingut lloc al Mercat de Santa Caterina, la presentació de la 20ª Festa de la Carxofa amb l’assistència del regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de Mercats de Barcelona, Raimond Blasi, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i la presidenta de l’Associació de Restauradors d’Amposta i del Col•lectiu de Cuina de l’arròs, Arantxa Codorniu. Aquest dia l’Associació de Restauradors d’Amposta han presentat una mostra gastronòmica de plats cuinats amb carxofa que es podran degustar tant el dia de la festa com durant tot el mes de març dintre de les Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest producte.

La 20a edició de la Festa de la Carxofa és una trobada gastronòmica que, sobre la premissa d’utilitzar el producte estrella de l’horta en la temporada d’hivern al Delta de l’Ebre, proposa als assistents a la cita tot tipus de receptes cuinades a base de carxofa i les múltiples combinacions que aquesta permet a la taula.

La festa, un dels aplecs gastronòmics més importants de les Terres de l’Ebre, tindrà lloc el darrer dissabte del mes de febrer, el dia 28, i dóna el tret de sortida a les Xll Jornades Gastronòmiques de la Carxofa que organitzen els diversos restaurants de la ciutat durant tot el mes de març.

El Pavelló Firal serà, com ja és costum, el lloc on s’oferiran les degustacions de plats cuinats amb aquest producte estrella de l’horta de la mà dels restauradors de la ciutat que combinen l’hortalissa amb tot tipus de productes com l’arròs, el bacallà, el foie o el pernil.

La Festa de la Carxofa és la cita gastronòmica per excel·lència de la ciutat d’Amposta i l’objectiu de la jornada és que esdevingui un aparador no només de l’oferta en restauració sinó també del potencial cultural, turístic i comercial de la ciutat.



Ous fregits amb carxofa

Coca de seitons amb carxofa

Construcció de entrepà amb encenall de carxofa

Crep de carxofa amb foie i brotxeta de llagostins amb carxofa

Broqueta de bunyols de bacallà amb carxofa

Prètzel de carxofa

Trufes amb carxofa confitada

Arròs melós d’ànec i carxofa

Carxofa fregida amb oli Cocons

Fideuà de carxofa, xampinyons i botifarra d’arròs esparracada