Consulta les nostres NOTICIES més RELLEVANTS sobre l' Actualitat de Barcelona

dijous, 12 de febrer del 2015

4a EDICIÓ DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CIRC CIUTAT DE FIGUERES

FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CIRC CIUTAT DE FIGUERES

Avui Dijous 12 de Febrer ha tingut lloc a la ciutat de Barcelona la presentació oficial de la 4a edició del FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CIRC CIUTAT DE FIGUERES amb la presència de l´Excma. Alcaldessa de Figueres, la Sra. Marta Felip, el Director General de Creació i Empreses Culturals, el Sr. Jordi Sellas i el Sr. Genís Matabosch, Director de CIRCUS ARTS FOUNDATION, fundació cultural privada sense ànim de lucre productora del Festival.

Després de l’èxit de les seves 3 primeres edicions sumant més de 65.000 espectadors, el darrer cap de setmana del mes de febrer de 2015 Figueres serà de nou l’escenari de l’únic festival internacional del circ del nostre país i segon del seu gènere a Europa darrere del de Monte-Carlo. Essent per nombre real d’espectadors, nivell artístic, quantitat d’artistes i, sobretot, notorietat internacional, el major esdeveniment circense no només del país sinó de l’Estat.

El Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres va néixer amb la pretensió de presentar a cada edició més d’una vintena de les millors atraccions mai vistes en els circs europeus. Més de 70 artistes de 14 països competiran enguany davant d’un jurat internacional format per 15 importants directors i experts en circ vinguts de tot el món.

El total dels 24 números es repartiran en dos espectacles de selecció – el Blau i el Vermell - que actuaran davant un jurat d’experts que votarà per a concedir els premis oficials de l’esdeveniment. El dilluns, els artistes seleccionats de cadascun dels dos espectacles conformaran l’Espectacle Or a la clausura del qual tindrà lloc l’Acte d’entrega de Premis de la mà dels diferents membres del jurat i de les personalitats congregades per a l’ocasió.

Respecte a la resta de festivals, la peculiaritat del Festival de Figueres és la de presentar únicament artistes mai vistos abans en cap pista de circ europea. Aquesta característica ha fet que, des de la seva primera edició, el Festival es converteixi en la porta al vell continent per a aquells artistes desitjosos de presentar-se al públic europeu.

En les anteriors edicions nombrosos programadors i directors de càstings d’espectacles internacionals es desplaçaren fins la capital altempordanesa per a contractar artistes. L’èxit obtingut pels artistes de les anteriors edicions en posteriors espectacles i festivals ha fet créixer el prestigi de la manifestació catalana i ha despertat gran interès entre els professionals en vistes a la quarta edició.

En la cursa de la millora constant de l’experiència del Festival, per a la quarta edició es plantarà una nova gran carpa 360º d’avançada tecnologia i única a Europa que permet donar cabuda a 2.214 espectadors en butaques individuals sobre una grada de major inclinació i sense cap columna al seu interior oferint una visibilitat total al conjunt d’espectadors.

El Festival Internacional del Circ de Figueres suposa un dels únics referents actuals al nostre territori de circ de màxima qualitat. Amb només tres edicions, el Festival de Circ ha emplaçat Figueres en el mapa mundial de grans cites de les arts escèniques passant a formar part de la petita família de 16 vertaders festivals internacionals de circ al món i s’ha convertit en la porta a Europa per aquells artistes circenses de talent inèdits en el Vell Continent. El fet de presentar atraccions 100% mai vistes converteix el festival en un pol d’atracció per tots els programadors europeus.

Alguns dels artistes internacionals que s’hi podran veure en aquesta quarta edició són:
Troupe Bayramukov Saltadors al sòl.Rússia.
Raul Black Grans il·lusions Catalunya.
Agostino Maltese Pèndol de la mort  Veneçuela
Andrii Maslov Malabars Ucraïna
Matute Comicitat Xile
Yohanes Moges Shbru Malabars de rebot  Etiòpia
Mongolian Angels Trapezi volant  Mongòlia
National Circus of Pyongyang Antipodisme amb icaris  Corea del Nord
National Circus of Pyongyang Trapezis Volants ·Corea del Nord
E. Rubtsova & D. Efremkin Cintes aèries ·Rússia
Aleksandr Batuev Contorsió Rússia

En definitiva, una ocasió irrepetible per a gaudir del Circ d’alta qualitat a la ciutat de Figueres del 26 de Febrer al 2 de Març!